Filmmuseet viser film på Volksbühne

I anledning af at Deutsche Kinemathek (Filmmuseet på Potsdamer Platz) har 50 års jubilæum i år, har de fået foretaget en digital restaurering af nogle af Gerhard Lamprechts film. Vi vender lige tilbage til, hvem Gerhard Lamprecht var.

To af filmene viser Deutsche Kinemathek i aften kl. 18 og 21 på Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz med live musik. Arrangementet kalder de Die lange Gerhard-Lamprecht-Nacht mit Orchester.

Filmene, der vises, er produceret i 1920’erne og viser begge Berlin i de brølende 20’ere, som det hedder – eller på tysk “die goldene 1920’er Jahre”. I filmen Menschen unter Einander fra 1926 følger vi livet i en typisk Berliner-lejekaserne og ser, at 1920’erne ikke alle steder i samfundet var så gyldne endda. I den anden film, som vises i aften, Unter der Laterne fra 1928, møder vi kvinden Else, som fra at være varietékunstner oplever en deroute og ender som prosititueret – en skæbne hun delte med mange andre kvinder, der søgte at få del i de glade tyveres glamour og succes.

Volksbühnes hjemmeside kan I læse mere udførligt om filmene og orkestrene som spiller musikken og om billetsalg.

Filmforevisningen sker i samarbejde med ZDF og arte – og filmene vises senere på arte. Det kan I også læse om på ovennævnte hjemmeside.

Gerhard-Lamprecht (1897-1974) var grundlægger af Deutsche Kinemathek og er en kendt størrelse indenfor tysk film. På tysk Wikipedia kan I læse mere om ham, og sikkert også mange andre steder, hvor der skrives om tysk film. Han var både instruktør, manuskriptforfatter, dramaturg og filmhistoriker. Siden han var dreng samlede han alt om film, og det er altså denne samling, som siden 1963 har dannet grundlaget for det tyske filmmuseum.

Skriv gerne en kommentar