Fernsehturm renoveres

Den officielle Berlin-hjemmeside, berlin.de fortæller at Fernsehturm skal have en overhaling i løbet af de næste måneder. Fernsehturm vil være åben for publikum under hele renoveringsarbejdet, der strækker sig frem til marts 2012. Kun restauranten vil være lukket nogle uger i februar 2012. På Fernsehturms hjemmeside fortæller de løbende om, hvilke begrænsninger arbejdet vil medføre. Link herunder.

Det er interiøret, der skal fornys. Fernsehturm er jo en af Berlins allerstørste attraktioner, og det slider selvfølgelig på gulvtæpper, møbler og toiletter. Derudover skal væggene males. I renoveringen vil man samtidig vælge farver og interiør, så man kommer tættere på den originale indretning fra 1969. Lamperne vil blive udskiftet med loftslamper for at undgå forstyrrelse af udsigten på grund af genskin i vinduerne.

Det 368 m høje tårn er Tysklands højeste bygningsværk. Det står som et vartegn fra DDR tiden, og man må jo også sige et af de positive. Walther Ulbricht skulle selv have truffet beslutningen, at det skulle stå på Alexanderplatz. Det har vel dengang været et af prestigeprojekterne, og er nu nærmest et symbol for Berlin. Udsigtsetagen er 203 m oppe, og man skulle i klart vejr kunne se 40 m væk. Jeg må jo lidt beskæmmet indrømme, at jeg ikke selv har været der endnu, da jeg ikke har villet tage kø-tiden. Nu ser jeg på Fernsehturms hjemmeside, at man kan booke VIP billetter online, hvis man kan bestemme på forhånd, hvilken dato og hvilket klokkeslet, man vil besøge tårdet.  VIP billetterne er en del dyrere end de ordinære billetter, men man får samtidig den fordel, at man får den først ledige plads i restauranten, hvis man vil derind at sidde. En anden fordel man kan benytte sig af, er at hvis man køber en ordinær billet, kan man få oplyst ventetiden på sms. Se linket herunder.

Aktuelle tilbud i restauranten: Nytårsgalla på selve nytårsaften fra kl. 19 til 04 og Morgenmadsbuffet den 7. januar. Men kig selv efter hvilke tilbud der er på det tidspunkt du er i byen.

På hjemmeside kan man også se udsigten 360 grader. Man kan stoppe filmen og ved at holde muse-curseren over nogle mærker få beskrevet, hvad man ser. Det skulle I virkelig prøve – jeg linker til det sidst i teksten. Men som de skriver på hjemmesiden, kan det ikke sammenlignes med at se det i virkeligheden. I virkeligheden kan man også spise i restauranten, der i løbet af en halv time drejer en omgang om sin egen akse.

Tårnet er åbent november-februar: kl. 10-24, marts-oktober kl. 9-24. Det koster 11 € for voksne og 7 for børn.

Fernsehturms hjemmeside

Book VIP billetter online

Se udsigten på din PC

Skriv gerne en kommentar