Knut Forever

På mandag er det 5 år siden isbjørnen Knut blev født i Berlins ZOO.  Da isbjørnemoderen ikke ville vide af sin unge, tog dyrepasseren Thomas Dörflein sig af ham og fik holdt liv i ham. Dörflein og den lille bjørn smeltede millioner af hjerter i hele verden, men i marts i år døde bjørnen af en sygdom i hjernen, hvilket jo var et chock for alle hans mange fans. I de godt fire år Knut levede, besøgte 11 millioner mennesker ZOO – for at se bjørnen, som samtidig blev et symbol på sin art, der er livstruet på grund af de globale klimaforandringer og den smeltende indlandsis.

Her i weekenden og på mandag, hvor det kunne have været Knuts 5 års fødselsdag, regner man med, at der vil komme flere hundrede fans fra hele verden for at mindes Knut. Der har både mens Knut levede og efterfølgende været rejst kritik mod ZOO Berlin for ikke at give ham ordentlige forhold i sit bur. Og det menes også, at der har været planlagt en protestdemonstration her til weekenden, som vist alligevel er stillet i bero. Det fortæller de på hjemmesiden berlin.de.

Det er planen, at Knut skal udstoppes og udstilles på Museum für Naturkunde i Invalidenstr. En søgning efter “Knut” på museets hjemmeside giverdog  ingen resultat – så det er nok ikke realiseret endnu. I Zoologischer Garten har man tradition for at få fremstillet en mindestatue af dyr, som har været publikumsyndlinge, og det vil man også gøre med Knut. Man regner med, at skulpturen bliver stillet op til i foråret 2012. Der er dog ikke noget aktuelt at læse om Knut på ZOO’s hjemmeside.

Zoologischer Garten er et dejligt sted at besøge. Her i vintermånederne er der åbent hver dag kl. 9-17. Juleaftensdag fra kl. 9-14, nytårsaftensdag kl. 9-17. I aften kan man komme til Candle Light Dinner i Akvarie-huset.

Skriv gerne en kommentar