Wowereit genvalgt som Regierender Bürgermeister

Jeg gik og hørte Berliner Rundfunk i går aftes og fik der nyheden om, at Klaus Wowereit er blevet genvalgt som borgmester i Berlin.

Klaus Wowereit har været regerende borgmester i Berlin siden 2001. Det lidt sjove udtryk betyder, at han er leder af senatet i delstaten Berlin.  Senatet er at sammenligne med en regering, og udgøres af ministre. Da Wowereit (SPD) blev genvalgt til borgmester for fjerde gang i går var det med 84 ja stemmer ud af 148.

Selvom han også har kritikere, er Wowereit en populær borgmester. Han gør meget for at støtte kulturen og man ser ham allevegne, hvor han kan hjælpe en begivenhed eller et projekt på vej ved at være protektor. Kulturlivet i Berlin kan vist kun være tilfreds med hans genvalg. Og det er også værd at nævne, at Wowereit den første gang, han ført valgkampagne, havde mod til at erklære, at han er homoseksuel. Det kan man kun have respekt for. Og selvfølgelig er det ingen hindring i en by som Berlin.

Alle ved, at Berlin” ist arm aber sexy” – det er Wowereit, der har lanceret det slogan. Berlin er ikke en rig by, men den tiltrækker stadig flere turister, og det er også noget man giver Wowereit æren for.

I kan læse om Wowereits genvalg i Tagesspiegel, hvis I har lyst til det. I kan også kigge ind på Wowereits hjemmeside og lære ham og hans politik lidt bedre at kende.

Der er selvfølgelig også et indslag fra RBB Abendschau fra i aftes, hvor vi er med i Parlamentet, da valgresultatet bliver bekendtgjort. Pressen er svært interesseret i at to ud af de 86 politikere i den  koalition SPD og CDU ikke har stemt på Wowereit. Selv siger han, at hemmelige valg er til for at de skal forblive hemmelige. Læg mærke til, at der bliver talt om pirater. Så Piratpartiet er åbenbart er valgt ind i  parlamentet i Berlin. Læg også mærke til at Wowereit får valget mellem at sværge med eller uden guds hjælp, han gør det uden. Det er måske klogt af ham. Gud og politik er sjældent en god cocktail.

Skriv gerne en kommentar