Forrygende februar på Berliner Ensemble

Jeg tror jeg kunne sidde i Berliner Ensemble hver aften i februar måned, hvis jeg boede i Berlin. Månedens program er spækket med interessante og kendte stykker, sangaftener og oplæsninger.

Skulle jeg vælge, ville første prioritet være den 28. februar. Denne aften læser Katharina Thalbach og Ulrich Matthes fra bogen Bertolt Brecht – Hele Weigel. Briefe 1923-1956. Brevene blev først fundet for nogle år siden i Schweiz. Det lykkedes Brecht-Archiv at købe dem, og  i 2012 udgav arkivets leder Erdmut Wizisla brevene i bogform på forlaget Suhrkamp.

Bogen indeholder de 40 nyopdagede breve som Brecht sendte til Weigel under deres Exil i USA. Det er fra en periode, hvor han opholdt i New York og hun i Santa Monica i Californien. Desuden indeholder bogen breve fra tiden, hvor de lærer hinanden at kende i Berlin i begyndelsen af 1920’erne og i tiden, hvor de vender tilbage til Berlin og indtil 1956 – året hvor Brecht dør.

Jeg skal have fat i den bog.

Måtte jeg vælge en forestilling mere blev det forestillingen den 10. februar – det er Brechts fødselsdag og der læser og synger Carmen-Maja Antoni og Manfred Karge fra hans værker. Det ville ligesom høre med, hvis jeg var i Berlin på den tid. Hvad jeg desværre ikke er.

Jer der er i Berlin kan jeg kun opfordre til at studere Berlinerensembles program af flotte forestillinger: Mutter Courage, Der kaukasische Kreidekreis, Hanns Eisler Revue, Schachnovelle, Die Juden, Nathan der Weise (Lessing), Vi venter på Godot, Kirsebærhaven, Denk ich an Deutschland (forestilling om Heine), Günter Grass læser af Eintagsfliegen, Danton’s Tod (Büchner) og meget mere.

Se programmet på Berliner Ensembles hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar