Apassionata – hestene der danser

Da jeg var i Wien omkring nytår, havde vi bestilt billetter til Die Spanische Hofreitschule. Her er der show – eller med det tyske, lidt mere fagprægede ord “Vorführung” af den ridekunst, som har været praktiseret i rideskolen gennem ca. 400 år. Det har jeg altid ønsket mig at se, og det levede op til forventningerne. Det gjorde meget stort indtryk at se, hvordan rytter og hest arbejder sammen som en enhed. Og det er fantastisk, hvor elegant sådan en stor hestekrop kan se ud, når den danser ballet til wienermusik.

Nu til Berlin. Fra 17. – 19. januar kommer showet Apassionata Zeit für Träume til Berlin. Her er ordet show nok helt rigtigt, fordi der er gjort et show ud af det. Der fortælles en historie om et par som er ude på en rejse mellem drøm og virkelighed, og i det er der indflettet dans af både mennesker og heste. Men så vidt jeg kan læse af Apassionatas hjemmeside, så har showet elementer af “Die Hohe Schule” som f.eks. Pirouette og  Piaffe. Det beskrives også, at “menneske og hest smelter sammen” i opvisningen. Og det var netop det, som gjorde så stort indtryk på mig ved opvisningen i Wien. Det er meget tydeligt at se, at bevægelserne skal være nøje indstuderet og at rytmen er præcis den samme hos mand og hest.

Apassionata showet vises i O2 World i Berlin, og der er billetter tilbage endnu. Der er arrangeret ekstra forestillinger på grund at stor interesse, hørte jeg på Berliner Rundfunk, så hvis det passer med jeres ophold i Berlin, og I har fået lyst til at se showet, så skal I nok ikke vente for længe med at bestille billetter. Showet er egnet for hele familien, så I kan sagtens tage jeres børn med.

I kan læse mere om forestillingen og se meget mere om hestene og kunstnerne på Apassionatas hjemmeside. Se også Apassionatas trailer fra YouTube

Skriv gerne en kommentar