Weiberfastnacht – også i Berlin

I min kalender over tyske “Feiertage” står der i år Weiberfastnacht ud for den 27. februar. Det er altså i morgen.

Uden helt at vide, hvad udtrykket dækker, har jeg altid været lidt tiltrukket af det. Det skal måske vise sig at være meget naturligt – for nu har jeg ved hjælp af berlin-nyt SpeZials historiske ekspert fået klarlagt, hvad der ligger bag. I skal læse Anders Bager Eriksens artikel om Weiberfastnacht på historiskerejser.dk – den giver et rigtigt godt billede af traditionen og historien bag. Der kommer et link til slut i indlægget her.

Ved at læse den blev jeg så klog, at festdagen er en katolsk tradition og er indledningen på festugen op til fastens begyndelse. Og så er det dagen, hvor kvinderne overtager magten…

Festligheder omkring Weiberfastnacht foregår primært i de vesttyske katolske områder, men også i Berlin kan man komme til Weiberfastnacht i morgen aften. Det er foreningen Karnevalsgesellschaft Narrenkappe Berlin e. V., som arrangerer fest i den italienske restaurant Villa Felice i Reinickendorf/Heiligensee. Festen begynder kl. 15 og dørene åbnes allerede fra kl. 13.30. Se flere oplysninger og program for festen på Narrenkappes hjemmeside og Berliner Morgenposts notits om festlighederne.

Og her får i så linket til Anders Bager Eriksens uddybende artikel om Weiberfastnacht.

 

Skriv gerne en kommentar