Schadow udstilling i Ephraim Palais

Johann Gottfried Schadow (1764–1850)  – navnet siger jer måske ikke så meget. Men kig lige på billedet i dette indlæg. Det er quadrigaen på Brandenburger Tor. Den kender alle, der bare har været i perifer berøring med Berlin. Og Schadow, det er billedhuggeren, som har skabt quadrigaen.

Den 20. maj er det 250 år siden Schadow blev født og det fejres med en udstilling på Ephraim Palais, hvor Stadtmuseum Berlin udstiller. Jubilæumsudstillingen Unser Schadow, som vises fra 28. februar, arrangeres i samarbejde med Schadow Gesellschaft Berlin e. V.  På udstillingen vises godt 300 værker, som mestendels stammer fra Stadtmuseums egen samling, men der er også private indlån imellem. I udstillingen indgår Schadows skulpturer, malerier, tegninger, grafik og forskellige dokumenter, som vidner om en fascinerende kunstner.

Schadow var en alsidig og aktiv herre. Han grundlagde Berlins billedhuggerskole, han var direktør for Königliche Preussische Akademie der Künste, billedhugger, lærer på kunstadademiet, skakspiller, amatørskuespiller, frimurer m.m. Udstillingen fortæller om dette alsidige menneske, hvis yndlingsby var Berlin, og i Knoblauchhaus kan man se en model for,  hvordan Berlin så ud på Schadows samtid.

Udstillingen vises indtil 29. juni i år. Læs mere på Ephraim Palais’ hjemmeside.

I kan også downloade en folder om udstillingen.

Læs evt. mere om Brandenburger Tor og Quadrigaen på historiskerejser.dk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar