Søndags shopping

Søndag i den kommende weekend, 22. september, er en af de søndage, hvor forretningerne har lov til at holde åbent i Berlin. Det er nemlig ikke sådan som i Danmark, at de selv kan bestemme. Det er der lov for. Der fastlægges nogle datoer for et år ad gangen. Man kan se på berlin.de, hvilke søndage det drejer sig om i år, og der er en del søndage tilbage her sidst på året – selvfølgelig også op mod jul. På søndage er butikkerne dog først åbne fra kl. 13 og de lukker kl. 20.

Der er som regel en anledning til at butikkerne holder åbent, often i forbindelse med et større arrangement. Denne weekend er det i anledning af Berlin Art Week. Senere kommer Festival of Lights og Jazz Fest Berlin og udløser søndagsåbne forretninger.

På berlin.de har de sammen med oversigten over søndagsåbent også en liste over loppemarkeder, som afholdes på søndage. Desuden giver de gode tips til, hvor man kan shoppe på andre dage. Listerne er inddelt efter om det er bøger, kaffe, design eller hvad man nu kunne tænke sig at få med hjem. Det er en udmærket oversigt, og det kan være god inspiration til at få luftet plastickortet.

Dog er der nogle supermarkeder, som generelt har åbent om søndagen, og dem har berlin.de også været så venlige at opliste. Et af dem er Ullrich, som ligger ved Bahnhof Zoo – og der har jeg tit handlet, når jeg har boet i Rankestrasse. Det er et stor supermarked, som har alt, hvad man skal bruge. Andre er bl.a. Edeka på Bahnhof Friedrichstrasse og Kaisers på Hauptbahnhof.  Se listen over supermarkeder med søndagsåbent.

Skriv gerne en kommentar