Second hand-shopping i Berlin

At tilfredsstille shopping-genet er en sag af allerstørste vigtighed på enhver ferie.

Marie Falk Petersen – gæsteblogger om rejser – har sendt nedenstående artikel til berlin-nyt.dk, som vi med tak selvfølgelig straks bringer:

Skal du også rejse til Berlin i den nærmeste fremtid? Berlin har vist sig at være über-cool, og nok den frugtbareste by i miles omkreds, om den stadig kan kategoriseres som underground, kan diskuteres, men med charme, musik, kunst, film og scene er byen en boblende metropol, som kun vokser sig større. Og i modeverdenen er Berlin for alvor ved at komme på tapetet, Berlin har det hele, og der findes ingen bedre måde at udforske sin egen stil og få inspiration til outfits med mere, end i ​​byens hippeste vintagebutikker. Her er nogle favoritter.

Klassevintage. Hvor? Made in Berlin
For dem, der søger få, men gode fund, er Made in Berlin det helt rigtige sted at begynde vintagetøj-jagten, butikken er vældig fint indrettet, og egentlig er det ikke særlig tydeligt at tøjet er second hand. Butikken er placeret lige i centrum af byen, og du vil ikke gå forgæves. Ikke nok med det, så er der Happy Hour (12:00-15:00 i Schönhauser-butikken og fra 10:00-15:00 i Friedrichstrasse-butikken), i disse tidrum bliver der lovet 20% på alle priser!
Neue Schönhauser Straße 19, 12-20 mandag-lørdag/lukket om søndagen

Shop efter farve. Hvor? Colours
Konkurrerende for rollen som Berlins største vintagebutik, kan butikken Colours prale over at have over 1000 kvadratmeter skjulte skatte. Men tvivl ikke, for alle de 30.000 stykker tøj(!) er arrangeret efter farve og klasse, så du kan finde præcis det som du leder efter. Det mest medrivende er, at du kan købe tøj, som bliver prissat pr. kilo, så uanset om du finder massevis af lette stykker tøj, eller blot finder en tung vinterfrakke, så har du stadig gjort et kup, for dette koncept holder 100%. Colours er en regnbue af brugte ting, og hver tirsdag er der Happy Hour og 30% rabat på alt tøj, fra kl. 11-15.
Bergmannstraße 102, 12-19 man-lørdag/lukket søndag

Tøj og te Hvor? Sing blackbird
Hvis du er den type, som godt kan lide en kop te og eventuelt sidde ned midtvejs gennem din shoppingtur, så er Sing Blackbird lige stedet for dig! Udover at tilbyde smukke vintage perler, så er Sing Blackbird også en chik café med udmærket mad, og hjemsted for mange ivrige te-drikkere, ud over te bliver der også serveret lokalt ristet kaffe, og levende musik og filmvisninger i ny og næ. En kort fornøjelse bliver det nok ikke, så tag dig god tid til at besøge Sing Blackbird.
Sanderstraße 11, 12-19 alle hverdage. Hjemmeside

Vintage-mekka Hvor? Humana
Hjemsted for et imponerende fem etagers af vintage-mekka, Humana er langt den største butik på listen. Tilbring en eftermiddag i denne retro metropol, pengene du bruger i butikken bliver doneret til en verdensomspændende humanitær organisation, så du kan stadig købe bugnevis af tøj, og stadig gå hjem med rigtig god samvittighed.
Frankfurter Tor 3, 10-20 mandag-lørdag/lukket søndag. Hjemmeside

Sko, sko og sko Hvor? Calypso
Opmærksomhed fra alle skoelskere! Calypso vil uden tvivl være din drømmebutik, og kan let betegnes som sko-himlen. I butikken findes der sko fra over seks årtier, og udvalget er imponerende, der findes alt fra klassiske balsko anno 1950’erne, til smarte buffalo-sko fra midt 90’erne. Størrelserne svinger lidt, men det giver dig bare en grund mere til at købe rigeligt med forskellige størrelser, så er du i hvert fald være sikker på at du kan passe mindst et par af skoene, når du kommer hjem.
Oderbergerstr.14, 11-20 mandag-lørdag/lukket søndag

Skriv et svar