Ganske vist er vi lige begyndt på en ny uge, men det er nu rart at kunne glæde sig til weekenden allerede først på ugen.

For jer, der er i Berlin på søndag, er der mulighed for en dejlig koncert i Clärchens Ballhaus. Der er koncert næsten hver søndag i Spiegelsaal, og på den kommende koncert spilles der to klaverkvintetter, henholdsvis Mozarts K 478 i g-mol og Ernst von Dohnányis nr. 1 i c-mol, opus 1. Desuden spilles Tre Stykker for violin og klaver, op. 40 af Amy Beach.

Kvintetten, som spiller, kalder sig Les Alchemistes Berlin og består af musikerne Olga Polonsky, violin – Maia Cabeza, violin – Blythe Teh Engstroem, bratsch – Benjamin Hildner, cello og Julien Quentin, klaver.

Jeg kunne godt tænke mig at sidde i spejlsalen og høre kvintetten folde sig ud, og det kan man komme til for en 10 Euro-seddel. Man kan reservere billet på http://www.sonntagskonzerte.de/, der er fri pladsvalg, så det er en god idé at komme i god tid.

På Youtube ligger der flere videoer med Les Alchimistes Berlin, bl.a. en flot optagelse fra Clärchens Ballhaus, hvor de spiller noget af det smukkeste musik, jeg kender: Adagioen fra Franz Schuberts Quintet i C-dur, Op. 163 – II. Den får i her:

Skriv gerne en kommentar