Søndagskoncert i Clärchens Ballhaus

Ganske vist er vi lige begyndt på en ny uge, men det er nu rart at kunne glæde sig til weekenden allerede først på ugen.

For jer, der er i Berlin på søndag, er der mulighed for en dejlig koncert i Clärchens Ballhaus. Der er koncert næsten hver søndag i Spiegelsaal, og på den kommende koncert spilles der to klaverkvintetter, henholdsvis Mozarts K 478 i g-mol og Ernst von Dohnányis nr. 1 i c-mol, opus 1. Desuden spilles Tre Stykker for violin og klaver, op. 40 af Amy Beach.

Kvintetten, som spiller, kalder sig Les Alchemistes Berlin og består af musikerne Olga Polonsky, violin – Maia Cabeza, violin – Blythe Teh Engstroem, bratsch – Benjamin Hildner, cello og Julien Quentin, klaver.

Jeg kunne godt tænke mig at sidde i spejlsalen og høre kvintetten folde sig ud, og det kan man komme til for en 10 Euro-seddel. Man kan reservere billet på http://www.sonntagskonzerte.de/, der er fri pladsvalg, så det er en god idé at komme i god tid.

På Youtube ligger der flere videoer med Les Alchimistes Berlin, bl.a. en flot optagelse fra Clärchens Ballhaus, hvor de spiller noget af det smukkeste musik, jeg kender: Adagioen fra Franz Schuberts Quintet i C-dur, Op. 163 – II. Den får i her:

Skriv gerne en kommentar