Peter Pan på Berliner Ensemble

I aften er der premiere på Peter Pan forestillingen i Robert Wilsons opsætning på Berliner Ensemble. Forinden har der været 4 forpremierer, så mon ikke det meste er på plads nu.

Det kunne nok være interessant at overvære. Myten om Peter Pan, barnet som aldrig bliver voksen og eventyrlandet Neverland er velkendt af de fleste – om ikke andet så fra Disneys Juleshow. Her bliver det opført på en af Tysklands mest renommerede teaterscener og instrueret af en af verdens mest kendte instruktører.

Peter Pan er oprindeligt skrevet af James Matthew Barrie – den tyske oversættelse er af selveste Erich Kästner.

Forestillingen ledsages af musik af COCOROSIE, som er Bianca und Sierra Casady og fremføres af et mindre ensemble. Peter Pan spilles også 18., 19., 21. og 22. april.

Gå ind på Berliner Ensembles hjemmeside for at læse mere og købe billetter.

Apropos premierer og Berliner Ensemble, så fortælles det, at i Brechts tid på teatret kunne man godt komme ud for, at der ikke blev nogen forestilling til premieren. Brecht stod ud på trappen til det ventende publikum, lagde armene over kors og sagde: “Kære publikum, vi er ikke klar til premiere, så der bliver ingen forestilling. Vi giver besked, når vi er klar”. (frit efter min hukommelse – jeg har læst det et sted). Det er en sjov anekdote, og når man kender lidt til Brecht, er man klar over, at det godt kan være sandt.

Skriv gerne en kommentar