Nordlys 2013

Der er mange festivaler og særligt musikfestivaler i Berlin hen over året. En af de nyeste af slagsen er Nordlichter Festival, som i år afholdes for 3. gang. Koncerten finder sted næste lørdag den 27. april kl. 19-24 i Radialsystem V, Holzmarktstr. 33.

Nordlichter Festival har etableret sig som en mangfoldig platform for nordisk musik og kunst i Berlin. I år er temaet Back to the Roots (tilbage til rødderne) – så det er folkemusik det drejer sig om. Jeg har også for nylig hørt, at folkemusik er ved at være oppe igen. Sidste gang det var det helt store var vel i 1970’erne.

Nu er det nok ikke et krav, at man stiller med en hadangerfele eller en trækharmonika for at være med på musikfestivalen Nordlichter. Ganske vist trakterer den norske duo Frode Haltli (akkordeon) og Gjermund Larsen (violin) sådanne lignende instrumenter. Men det særlige for festivalen er, at der indenfor de forskellige genrer spilles fortrinsvis ny musik med rødder i folkemusikken.

Af  deltagende ensembler kan nævnes Esbjerg Ensemble fra Danmark, Vokalensemble Heinavanker fra Estland, Ensemble Adapter (Ketan Bhatti, Berlin/Ejnar Kanding, København), Andy Benz og  Gagarino Danmark/Tyskland) m. fl.

Som det fremgår handler det på denne musikfestival også om samarbejde på tværs af landegrænserne – både musikalsk og økonomisk. Flere af musikerne fra de nordiske lande arbejder sammen med kunstnere i Berlin i forvejen, og der er blevet bestilt helt ny musik fra unge komponister specielt til festivalen.

Hvis I vil læse lidt mere om hvad festivalen går ud på, og hvilke genrer de nævnte musikere spiller, kan I gå ind på hjemmesiden http://www.nordlichter-berlin.de/ eller hjemmesiden for Radialsystem V, stedet hvor koncerten spilles. Billetterne koster kun 20 € og de kan bestilles på begge de nævnte hjemmesider.

Skriv gerne en kommentar