Nyt hjem til 9 bjørne

Så blev spændingen udløst og 9 bjørne fik et nyt hjem. To af dem er af guld – eller i al fald forgyldte. Anke Engelke annoncerede fra scenen i aftes, at de jo er hule indeni. Hun har som nævnt et god portion humor, men det kan jo også dæmpe lysten hos eventuelle tyveknægte.

De to guldbjørne er Ehrenbär (æresbjørnen) og Bjørnen for bedste film. Æresbjørnen gik i år, som tidligere nævnt til instruktøren Claude Lanzmann for hans livsværk, og den fik han allerede i fredags. Den anden guldbjørn, Bjørnen for bedste film gik til filmen Child’s Pose, instrueret af  Călin Peter Netzer og produceret sammen med Ada Solomon.

Syv af bjørnene er i sølv. De gives i kategorierne: Juryens Grand Prix, Alfred Bauer Pris (til minde om festivalens grundlægger gives for en film som åbner til nye perspektiver), for bedste instruktør, for bedste kvindelig skuespiller, for bedste mandlige skuespiller, for bedste manuskript og for bedste kunstneriske præstation.

Berlinalens hjemmeside, kan I se, hvem der fik bjørnene, og herefter får vi sikkert mulighed for at se filmene i biografen – eller i al fald nogle af dem, for det er nok ikke publikumsbaskere alle sammen. Noget Ada Solomon kom ind på, og som hun kaldte kommerciel censur. Stærke ord – men dem havde hun flere af. De af jer, som fulgte prisuddelingen vil vide, hvad jeg mener. I har i øvrigt stadig mulighed for at se prisuddelingen, hvis I ikke fik det med i går. I får det direkte link til videostreamingen her – den kan være lidt vanskelig at finde på hjemmeside. Hvis I vil have den med engelsk overspeak, skal I blot vælge den engelske version af Berlinalens hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar