Berlin i 2014

Her ved årets begyndelse vil jeg fremhæve en god håndfuld af de mange begivenheder, som finder i sted i Berlin i 2014. Visitberlin har en meget fin oversigt, som jeg plukker af helt efter min egen smag.

Hvis vi går kronologisk tilværks, er der 300 års jubilæet for Carl Philip Emmanuel Bach, som strækker sig over hele året 2014. Læs nærmere om koncerter og arrangementer på hjemmesiden.

Fra 6.-16. februar står der Berlinale på programmet. Så bliver der stjerneglimmer og røde løbere i stor stil. Og årets bjørnepriser skal deles ud til de bedste film og filmfolk. Det bliver spændende at følge. Hvis man ikke er i Berlin, kan man sikkert følge åbningsfesten og afslutningen med prisuddelingen på nettet, som man plejer at kunne. Læs mere på Berlinalens hjemmeside.

Fra 11.-20. april er der traditionen tro Berliner Festtage. Det er Staatsoper og Staatskapelle under ledelse af Daniel Barenboim, der står for koncertrækken. Jeg har lige kort skimmet programmet, og jeg tror det udløser en påsketur til Berlin for redaktøren. Kig ind på Staatsopers hjemmeside og lad jer imponere.

Den 17. maj er der igen Lange Nacht der Museen. Denne dag holder museerne i Berlin åbent til kl 02.00, og med éen billet kan man både køre med de offentlige transportmidler og komme ind på alle museerne. Læs om Lange Nacht på hjemmesiden.

Fra 13.-24. august er der EM i svømning Berlin. Læs mere på Visitberlin. En anden stor sportsbegivenhed finder sted på Olympiastadion den 31. august. Det er atletikstævnet ISTAF, hvor de bedste i verden konkurrerer. Læs mere på ISTAFs hjemmeside.

Den sidste store begivenhed, jeg vil nævne, er 25 års jubilæet for muens fald. Det er jo så den 9. november. I hele weekenden vil lysende og svævende balloner markere en strækning på12 km af den tidligere mur mellem øst- og vest. Der vil være særlige rundvisninger og udstillinger. Også det kan I læse mere om på Visitberlin.

Se hele Visitberlins oversigt over 2014 highlights

Jeg skriver mere om de enkelte begivenheder, når de bliver aktuelle.

Skriv gerne en kommentar