Ny udstilling i Deutsche Bank KunstHalle

Det er vel ca. et par år siden, at navnet Guggenheim forsvandt fra Deutsche Banks udstillingslokaler på Unter den Linden. Banken ville selv drive sin kunsthal – der var ikke tale om noget brud med Guggenheim.

Jeg stødte på en artikel i Tagesspiegel, som anmeldte den nye udstilling i Deutsche Bank KunstHalle. Udstillingen med værker på papir har en særpræget titel “The Circle Walked Casually” – det er den første sætning i den uruguayanske forfatter Felisberto Hernandès’ (1902–1964) fortælling “Genealogi“. Sætningen betyder noget lignende som: Der var engang en uendelig horisontal linje i rummet.  I fortællingen forelsker en cirkel sig i en trekant og de to begiver sig ud på en rejse langs den uendelig horisontale linje. Når man ser, at kurator på udstillingen, Victoria Northoorn  er argentinsk, så hænger det hele smukt sammen.

Udstillingen viser som sagt værker på papir fra Deutsche Banks store kunstsamling. Periodemæssigt favner udstillingen fra den klassiske modernisme og op til nu.

Ophængningen er noget helt særligt. Den er speciel rent fysisk, hvilket man kan se på YouTube interviewet med kuratoren her nedenfor. Men også idémæssigt er den anderledes. Inspireret af den uendelige linje og cirklens og trekantens rejse har Northoorn hængt værkerne, så de kommunikerer med hinanden og ikke i en kunsthistorisk ophængning.

Det lyder som en rigtig spændende udstilling, og på videoen kan man også hurtigt øjne tegninger, man har lyst til at studere nærmere. Deutsche Bank KunstHalles hjemmeside nævner en række af de 50 kunstnere på udstillingen, og der er mange kendte navne iblandt. Udstillingen vises indtil 2. marts næste år.

Skriv gerne en kommentar