Julekalender med Berliner-kunstnere

Det sker indimellem, at jeg har set noget på  RBB Abendschau, som jeg så fortæller videre her på berlin-nyt. Det var nu ikke i den anledning, jeg besøgte RBB’s hjemmeside denne gang. Det var for at lytte til Kulturradio vom RBB. En dejlig kanal, som spiller klassisk musik og fortæller om, hvad der sker inden for litteratur, teater, film og klassisk musik i byen. Så var det jeg så noget sjovt, som jeg synes I også skal se.

RBB Abendschau har en julekalender, hvor de hver dag præsenterer kunstnere, som lever og virker i Berlin. Den 13. låge, som blev åbnet i går indeholder fløjtenist i Berliner Philharmonikerne Michael Hasel. Han fortæller om, hvordan han kom til at spille fløjte i orkestret. I den korte film (3-4 min.) ser vi ham også spille på en lunchkoncert i Philharmonies foyer, og det får mig til lige at minde om disse koncerter.

Lunchkoncerter spilles om tirsdagen og der er gratis adgang. Det er et vældig dejligt pusterum midt på dagen. Mange berlinere går sikkert derhen i middagspausen, men som turist er det også dejligt ligt at holde pause og lytte til musikken. Næste gang er på tirsdag den 17. december kl. 13, med musik for viola og klaver. Det er gratis, men kom i god tid, for som I kan se på filmen med Michael Hasel, så er der stuvende fuldt til koncerterne. Se mere på Philharmonies hjemmeside.

I kan se kunstnerpræsentationerne i alle de låger, der er åbnet indtil nu. I den allerførste låge præsenteres i øvrigt en af de Berlinere, som jeg synes er så charmerende, Wladimir Kaminer. I låge nr. 6 møder vi Die Klebebande, 3 sympatiske unge mænd, som skaber billeder med tape i alle farver. Fantastisk!

Se RBB’s kunstnerjulekalender.

Jeg kan dog se, at nr. 13 endnu ikke er aktiv. Men her er et link til låge nr. 13 med Michael Hasel.

Skriv gerne en kommentar