Musik i maj

Allerførst: Tillykke til læseren, der blev nr. 100 på listen over mail-modtagere af berlin-nyt.dk. Bogen bliver sendt i dag til vinderen, som er så heldig at skulle til Berlin i næste uge.

Her er så nogle forslag til musik, der kan opleves i Berlin i maj måned.

Operaen Carmen kan opleves i to forskellige opsætninger. Hvis man har meget tid og er operainteresseret, kunne det måske være interessant at se begge opsætninger og se, hvor forskelligt sådan noget kan gøres. Man kan se Carmen på Komische Oper (3. , 18. og 28. maj samt 9. juni) og på Deutsche Oper den 4. maj.

Den 8. maj spiller den prisbelønnede Artemis Quartett sammen med cellisten Gautier Capuçon Schuberts dejlige Quintet i C-dur i Philharmonies Kammermusiksaal. Adagioen fra denne stryequintet er noget af det smukkeste musik, der er til. Den er ofte brugt i film, så mon ikke mange genkender den? Her får I et link til YouTube, hvor der bl.a. ligger en optagelse fra Zagreb International Chamber Music Festival 2008. Desværre kommer man lidt brat ud af musikken, men det er efter min mening den bedste version, der ligger på YouTube. Hvis I har lyst, kan I sagtens finde hele kvintetten et sted på YouTube. Det særlige for kvintetten er, at den spilles på 1 violin, 2 bratscher og 2 celli.

Den 14. maj kan man høre  Anne-Sophie Mutter i Philharmonies store sal. Hun spiller sammen med pianisten Lambert Orkis musik af Krzysztof Penderecki, Wolfgang Amadeus Mozart, André Previn og Ludwig van Beethoven.

Linkene er til Classictic, hvor I kan bestille billetter. Læg mærke til, at I under kategori kan se forskellige priserniveauer på billetter.

Skriv gerne en kommentar