Mesterklasse på Staatsoper – kan overværes gratis

I dag fredag og i morgen lørdag kl. 12 kan man gratis overvære mesterklasse for unge operasangere på Deutsche Staatsoper.

Det foregår jo nu i Schiller Theater i Bismarckstrasse – selv om det hedder Staatsoper Unter den Linden. Bygningen på Unter den Linden er under en gennemgribende renovering og modernisering og imens spiller Staatsoper altså i Schiller Theater. Jeg har faktisk ikke været i den bygning endnu, så mon ikke jeg skulle se at komme det, hvis det passer til maj? Det tror jeg nok.

Mesterklassen som I kan overvære i den kommende weekend har den amerikanske sopran Deborah Polaski som underviser. Hun er endda også kammersangerinde! De sangere, som skal have mesterklasse, er studerende ved Staatsoper. Her ønsker man nemlig selv at uddanne sangere, og i uddannelsen indgår bl.a., at eleverne får muligheden for at være med i forestillinger og jævnligt får samtaler med deres coacher.

Der er variation i undervisningen for de seks aktuelle elevers stemmer ligger i forskellige kategorier: Maraike Schröter (Sopran), Narine Yeghiyan (Sopran), Rowan Hellier (Mezzosopran), Kyungho Kim (Tenor), Gyula Orendt (Baryton) und Alin Anca (Bas). Jeg har engang overværet en mesterklasse i Philharmonie. Det var den kendte basbaryton Thomas Quasthoff, som underviste, og det var yderst interessant og underholdende.

Læs evt. mere om Mesterklassen på Staatsopers hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar