Grand Macabre på Komische Oper

På Komische Oper er der lagt op til jordens undergang. Men det er heldigvis kun på scenen, og måske går det ikke så galt endda?

Det er György Ligeti’s opera Le Grand Macabre, som har libretto af Michael Meschke.

Operaen har 2 akter med hver to scener og handlingen er hel enkel at sætte sig ind i. I kan læse den på Wikipedia eller på programsiden på Komische Opers hjemmeside. Kort fortalt er der en komet som nærmer sig jorden, og personerne i operaen styrer mod undergangen med høj cigarføring. Det går heldigvis ikke helt galt – spørgsmålet er om det ikke allerede er gået galt inden kometen viser sig på himlen?

Alle personer overlever, og den personificerede død må trække sig tilbage. Det er værd at lægge mærke til, at operaens elskende par slet ikke opdager, at der har været et kometnedslag – makabert nok forefår elskoven i den grav, som “døden” netop er trådt op af.

Efter beskrivelsen skulle musikken være noget af en oplevelse – sådan som det ofte er med Ligeti. På rollelisten som Venus er den norske sopran Eir Inderhaug. Hende så jeg på NRK, da der i marts måned blev sendt en 100 års jubilæumskoncert for indførelse af valgret for Kvinder. Hun synger blændende godt, er charmerende og ser godt ud. Jeg kendte hende ikke før, men det er der mange andre der gjorde, for hun er kendt ude i verden. Nu skal jeg høre hende på Komische Oper, for Le Grand Macabre er også på programmet i maj. Følgende datoer er annonceret nu: 25. april, 5. og 17. maj samt 1. juni.

I kan købe billetter via Classictic. com og I kan læse mere på Komische Opers hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar