Jen Ray – Haus am Lützowplatz

Da jeg bladrede i den seneste udgave af MuseumsJournal stak en udstillingstitel mig i øjet. Better to Reign in Hell, than Serve in Heaven (Hellere regere i helvede end tjene i himlen). En noget heftig titel, som giver anledning til mange associationer og filosofiske betragtninger. Det er jo et udsagn, der ikke stemmer overens med den moral, de fleste af os helst vil bekende os til. Men verden viser os også, at det er et udsagn, som alligevel eksekveres. Mere vil jeg ikke fundere over det her, for så bliver indlægget længere end rimeligt er.

Om udstillingen derimod, vil jeg gerne fortælle lidt mere. Som allerede nævnt i overskriften er det Jen Ray f. 1970, som udstiller i Haus am Lützowplats. Jen Ray er amerikaner, og har siden 2055 boet og arbejdet i Berlin. På udstillingen vises tegninger i stor format, hvor der også er anvendt materialer som akvarel og tinte. Motiverne har som det centrale “…..udelukkende kvinder, hvis magt, skønhed og grusomhed præsenteres midt i en apokalyptisk fantasiverden” – citeret fra udstillingsomtalen på Haus am Lützows hjemmeside. Jeg ved ikke noget om Jen Ray, men synes det antyder noget om feminisme og kønskamp.

Man kan på udstillingsstedets hjemmeside se billeder fra udstillingen. Jeg har fået lyst til at se den, men kan ikke, da jeg ikke p.t. er i Berlin. Hvis I har fået lyst, så skal I gøre det denne weekend, for den slutter søndag den 10. november. Denne dag er der også omvisning i udstillingen kl. 15.

Når I er inde på hjemmesiden for Haus am Lützowplatz, så læs lige historien om huset. Den er interessant i sig selv.

Se også Jen Ray’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar