Ny udstilling om DDR på Alice Museum for børn

Indtil 6. juli 2014 vises udstillingen Sag, was war die DDR? på Alice Museum für Kinder.

Udstillingens titel betyder på dansk: Hvad var egentlig DDR? Og som I nok kan regne ud, er det en udstilling for børn og unge om DDR. Dem er der efterhånden en hel del af. Men denne behandler emnet ud fra en speciel vinkel. Udgangspunktet for udstillingen er nemlig otte autentiske dagbøger, skrevet af børn og unge i DDR.

Man vil således få et indtryk af disse børn og unges liv og hverdag i det tidligere diktatur. Det kan nok være meget interessant også for os som danske turister at få et sådan et billede af det tidligere Østtyskland sat ind i det store billede, som vi får serveret gennem medier og historieskrivere.

Men i særdeleshed synes jeg, det er en udstilling, som skoleklasser på studietur i Berlin, skal tage på programmet sammen med alle de andre museer og dokumentationscentre om DDR. Det kunne f.eks være en idé at dele klassen i grupper, som hver især besøger udstillinger med fokus på bestemte måder DDR perioden præsenteres på. Forslag til besøgssteder: Tränenpalast, Gedenkstätte Berliner Mauer, DDR Museum, Stasimuseum, Gedenkstätte Hohenschönhausen, Notaufnahmelager Marienfelde, Check Point Charlie, Asisis Die Mauer, Serien Weissensee osv.
 

Alice Musem für Kinder har sit navn efter Alice in Wonderland. Det er et mueum, hvor man gerne må røre ved tingene.

Læs mere om udstillingen på berlin.de

Se top10berlin’s liste over museer for børn

Se Alice Museum für Kinders hjemmeside

Skriv gerne en kommentar