Museum for hverdagen i DDR

…”jeg holder af hverdagen” – sagde Dan Turell. Heldigvis er livet en blanding af hverdag og fest, men hverdagen fylder trods alt nok mest for os alle sammen. Når Turell holder af hverdagen, er det måske fordi den er tryg at finde ro i, når noget kommer på tværs i vores liv. Det kan ofte være en hjælp at gøre det, man er vant til, når bekymringer og sorg kommer ind i livet.

Og at det er hverdagen, der udgør vores kulturhistorie, når vi kigger tilbage og sætter den på museum, det er jo helt naturligt. Det bliver det allermest typiske, der bliver trukket frem og viser, hvordan det var i denne eller hin periode.

Således har Stiftung Haus der Geschichte gjort med den  permanente udstilling med titlen “Alltag in der DDR” i Museum in Kulturbrauerei, som åbnede i går.  På 600 kvadratmeter vises omkring 800 objekter. Det er hverdagsgenstande, fotografier, dokumenter, film- og lydoptagelser for eksempel med beretninger af borgere i det tidligere diktatur.

Det kunne nok være interessant at hellige sig en dag til temaet hverdagen i DDR  og se denne udstilling sammen med Tränenpalast og udstillingen på  Alice Museum for børn, som jeg skrev om for nogle dage siden.

Læs mere om udstillingen på hjemmesiden for Stiftung Haus der Geschichte.

Temaet kan afsluttes eller indledes med at se TV-serien Weissensee, som kan købes på DVD. Se evt. mit tidligere indlæg om serien.

Udgivet i DDR

Skriv et svar