Hør DR’s Musikturist i Berlin

Danmarks Radio har en serie udsendelser, som de kalder Musikturist. En række personer fortæller om deres yndlings musiksteder i en europæisk by. Udsendelsen om Berlin er med mezzosopranen Hetna Regitze Bruun. Jeg har skrevet om hende før her på berlin-nyt, for det er kvinden, der står bag Home Opera i Berlin – idéen med at operaen kommer hjem i folks stuer.

Det kan især være givtigt at høre udsendelsen, hvis man går og tænker på at skulle en tur til Berlin som musikinteresseret menneske. Og jeg synes man kommer bredt omkring i udsendelsen, sådan at der er lidt for enhver smag. Samtidig foregår det på en meget munter og underholdende måde, helt nede på jorden. Og det varmer mit hjerte, at Kabarett genren, Berliner Ensemble, samt Brecht og Weill  får en plads i programmet. Det er jo ikke til at komme udenom, når man taler Berlin og musik.

De gratis Lunchkoncerter, som nævnes i programmet, har jeg også besøgt – og det var en fin oplevelse. Der var stuvende fuldt, så I skal regne med at stå op, hvis I ikke kommer i rigtig god tid. Foyer’en i Philharmonien er så flot, så også bare at være der, er en dejlig oplevelse. Så vidt jeg husker, kan man købe lidt mad i deres barer i foyeren under koncerten. Næste koncert er på tirsdag den 25. februar kl. 13. Se mere på Philharmonie’s side om koncerterne.

Udsendelsen er et dejligt stemningsbillede fra Berlin, og jeg kan varmt anbefale jer at høre den. Den skulle komme ved at klikke på dette link http://www.dr.dk/radio/ondemand/p2/musikturist-i-berlin.

I programmet hører man Marlene Dietrich synge den skønne “Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin”. Den ligger også på YouTub, så I får den lige her – så kan I høre den en gang til 🙂

Skriv gerne en kommentar