Taxi!!!!

Taxi er en god opfindelse, når man skal til banegården eller lufthavnen med tunge kufferter, eller når man skal hjem til hotellet om aftenen – og det er blevet lidt sent. Og det er absolut ikke dyrere at køre i taxi i Berlin end det er i Danmark.

Men prisen for at køre i Taxi stiger dog en lille smule her i februar måned – nærmere betegnet skulle de stige fra den 20. februar. Det fortæller berlin.de. Det er første gang i 4½ år, at der er prisstigning på taxikørsel. Startprisen stiger fra 3,20 til 3,40 Euro. Kilometerprisen stiger fra 1,65 til 1,79 Euro, hvis man kører under 7 km. Over 7 km er prisen 1,28 Euro pr. km. 

En særlig regel er “vinkeprisen” for en Kurzstrecke. Hvis man kører en strækning på under 2 km med taxi og man har vinket taxi til sig på gaden, må chaufføren ikke opkræve mere end 4 Euro. Det har jeg prøvet en aften, hvor vi bare skulle frem så hurtigt som muligt. Det var overraskende, at vi bare skulle betale 4 Euro – eller måske var det endda et mindre beløb dengang.

Så er der jo altid det med taxi, at hvis man ikke er kendt i byen, så er der en risiko for, at man kan blive snydt ved at chaufføren kører en omvej. Nu om dage har de fleste en smartphone – og det man kan gøre, hvis man har en dårlig fornemmelse, er at tage telefonen frem og kigge på kortet – og selvfølgelig før turen tjekke ruten.

Jeg har ikke kørt meget med taxi i Berlin – men jeg er blevet snydt en enkelt gang. Det var en rigtig skurk af en chauffør. Han kørte ind foran de andre ventende biler og tog turen, hvilket affødte en diskussion mellem ham og de andre chauffører. Oven i det kørte han som en brækket arm, og han satte trumf på ved at lave et trick med betalingen så han fik 30 Euro mere end han skulle have. Sjuft!!

Men det skal ikke afholde jer fra at tage en taxi i Berlin. Jeg har kørt med flere venlige og bundærlige chauffører, hvor der ikke var antydning af snyderi.

berlin.de angiver prisen  henholdsvis fra Bahnhof Zoo og Alexanderplatz til lufthavnene Tegel (38 Euro) og Schönefeldt (20 og 25 Euro). Se mere på berlin.de.

Skriv gerne en kommentar