Her kan I også fejre nytårsaften i Berlin

Nu har jeg vist fundet et super hjemmeside, når det handler om at fejre nytårsaften i Berlin.

Det ser for mig ud, som om hjemmesiden her mest indeholder tilbud til de unge nytårsgæster. Men der skal man være lidt forsigtig, for det med aldersbetegnelse er jo blevet noget underligt noget. Helt grundlæggende har vi tillægsordene ung, yngre, yngst og gammel, ældre, ældst til at fortælle noget om alder. Men de kan jo slet ikke bruges mere. En ældre herre, f.eks. – hvor gammel er han ca.? Og ældre i forhold til hvilken alder. En gammel mand? Det er vel efterhånden blevet en betegnelse for en mand, som er ældre end gammel, og en ældre man ikke er så gammel, som en gammel mand. Og det samme vel om kvinder. Selv om man her ikke siger en ældre kvinde – det hedder en ældre dame, og en gammel dame.  Men man  kan godt sige en ung kvinde uden at det lyder forkert. En yngre kvinde?

Men det var nytårsparty for unge, vi kom fra. Og det er jo sådan, at vi nu bliver så gamle inden vi dør, at begrebet unge mennesker nogle gange bliver brugt om mennesker i 50 års alderen. Jeg er selv sidst i 50’erne og bliver ofte af ældre mennesker betegnet som en del af gruppen “i unge” – eller “jer der er så unge”. Det er ikke fordi, jeg gerne vil betragtes som gammel, men strengt taget kan man ikke sige, at jeg er ung. Og jeg tror, at jeg ville være for gammel til at fejre nytår i sådan et club-miljø, som jeg tror mange af stederne på den hjemmeside, jeg henviser til i dag,  står for. Jeg vil ikke sætte alder på, for det gør de slet ikke selv nogle af stederne. Men jeg kunne forestille mig, at for mange af “I unge” er det nok en måde I kunne forestille jer at fejre nytår på.

Geofrafisk taler vi om Admiralspalast i Friedrichstr. (en flot lokation), Fernsehturm (behøver vel ikke nogen nærmere præsentation), Alexanderplatz (Alte Münze), Partybåde på Spree, East Side Gallery, Karl-Marx-Allée osv. Nu kan I jo selv kigge nærmere på det – men det er generelt, at der er mad, fri bar, lounges og dansegulv. Musikgenrerne er lidt forskellig på de forskellige steder, men mange steder disco-klassikere, 80’ermusik og pop, enten ved dj’s eller live musik.

Kig ind på NYE Party Berlin og få mere info http://www.nye-party-berlin.com

Skriv gerne en kommentar