Nytårsaften på Gendarmenmarkt – musik og mad

I dag kommer endnu et forslag til, hvordan nytårsaften kan fejres i Berlin.

Jeg så på Konzerthaus’ hjemmeside, at de har et nytårsaftensprogram, hvor man kan kombinere nytårskoncerten med en meget udsøgt middag på  Hotel de Rome, som kun ligger 300 m fra Konzerthaus.

Det er en ganske særlig nytårskoncert, man kan komme med til i Konzerthaus. Temaet for koncertprogrammet er “forførelse“. Når man har købt billet, kan man downloade en stemmeseddel, så man har mulighed for at påvirke koncertprogrammet. Koncerten hedder Silvesterkonzert à la carte. Programmet er sat op i stil med en menu, og hver ret indeholder tre musikstykker, som man kan stemme på.  De musikstykker, der bliver de mest afkrydsede, vil således blive spillet på koncerten.

Også på en anden måde er koncerten en helt særlig koncert. Det er nemlig operasangeren Thomas Quasthoff, som geleiter publikum gennem koncerten. Og det skal nok blive festligt. Han er meget underholdende at høre på. I øvrigt kan jeg anbefale hans selvbiografi Thomas Quasthoff – Die Stimme, som jeg købte og læste tidligere i år. Det er en bog, hvor man bliver klogere på både mennesker og musik.

Nu tilbage til nytårsaftenskoncerten: På hjemmesiden Konzerthaus.de kan I under datoen 31. december læse om koncerten, og I kan nederst på siden downloade pdf’er med ekstra info om både koncerten og menuen på Hotel de Rome.

Billetter til enten koncert alene eller til koncert og galamiddag på Hotel de Rome bestilles også på Konzerthaus’s hjemmeside. Det er ikke helt billigt at lade sig forføre af dette arrangement – men hvad pokker, det er kun nytårsaften en gang om året, ikke sandt?

Skriv gerne en kommentar