Habemus Papam!

Her på berlin-nyt skal det ikke forbigås at både røgen og Paven i går fik farven hvid.

Det kunne have været en sort pave, men den gang ej! Det er katolikkerne altså ikke klar til endnu, eller også var Jorge Mario Bergoglio en bedre kandidat. På mit arbejde talte vi ved frokostbordet i går om, hvor interessant det kunne være at have været en flue på væggen i det rum, hvor kardinalerne vælger den nye pave. Går bølgerne højt? Hvor meget diskuterer de? Hvad er det for nogle kvalifikationer, de sætter højest? Skal kandidaten selv forsvare sig og holder han en valgtale? Tagesspiegel online har en temaside om pavevalget har en temaside om pavevalget, hvor man kan læse om, hvad der foregår i konklaven, som den forsamling af kardinaler hedder, som vælger paven. Der er også en artikel om, hvordan de gør røgen sort eller hvid.

Nå, men nu har de valgt, røgen blev hvid og paven ligeså. I fremtiden hedder han Frans – det er der aldrig nogen pave, der har heddet før, men han ønsker formodentlig at vi skal associere til Frans af Assisi, som bekymrede sig om de fattige. Det er første gang i 1000 år, at Paven ikke kommer fra Europa. Vi må se, hvad det ændrer. De fleste kommentarer går på, at han er reformvenlig – men på ARD Tagesshau online kan man også læse at han hverken er for abort eller homo-ægteskaber.

Pavevalget har selvfølgelig stor betydning for hele verdens katolikker, således også stor interesse i Berlin, hvor der ifølge statistik fra Deutsche Bischofskonferenz 2012 lever knap 400.000 katolikker. Berlins Regierender Bürgermeister Klaus Wowereit er f.eks. også katolik, og har udtalt at den nye Pave giver håb om socialt engement og retfærdighed i verden. Mange katolikker i Berlin samledes i går aftes i St. Hedwigs Kathedrale i Berlin for at fejre valget af den nye pave.

Se statistiske oplysninger om katolikker i Tyskland på hjemmesiden for Deutsche Bischofskonferenz 2012, hvor i kan downloade en pdf.

Se Tagesshau online’s side om pavevalget

Skriv gerne en kommentar