Entréstigning på museerne

Fra 1. april 2013 skal man gribe lidt dybere i lommen for at gå på museum i Berlin. Entré prisen vil stige med 2 € på nogle af de store og  mest besøgte statslige museer. Det er f.eks. Pergamonmuseet, Neues Museum og Alte Nationalgalerie.

Det er dog i forvejen billigere at gå på museum i Berlin end herhjemme, så det kommer vi nok over. Det er forståeligt, at der skal flere penge ind – Berlin er jo “fattig men sexy”, som Wowereit en gang udtrykte det. Også på grund af det slid, som de mange besøgende påfører museet skal der jo penge ind til vedligeholdelse. Nogle af museerne som Hamburger Bahnhof og Neue Nationalgalerie hæver dog ikke priserne.

Årskortene til museerne stiger også. I første omgang tænkte jeg, at det er jo ikke så interessant for turister. Men man kan få et Jahreskarte Basic, som kan bruges sent om eftermiddagen på hverdage og sidst på formiddagen i weekender, vel at mærke i faste samlinger – altså ikke i særudstillingene. Det er interessant også for turister, der ikke har været gennem alle samlinger – og udstillinger af samlingerne bliver jo også skiftet ud en gang imellem. På en uge kan jeg godt nå tre museer eller flere.

Jahreskarte Basic koster kun 25 €. Jeg kan ikke se nogle steder, at det ikke skulle være muligt som turist at købe et Jahreskarte, jeg vil undersøge det nærmere. Men da billetterne fra 1. april stiger til 10 €, synes jeg der er store perspektiver i et kort til 25 €, som gælder i et år. Man kan komme ind fra kl.16 på hverdage og mellem kl. 11 og 13 i weekenden.

Se de nye entré priser på de statslige museer på denne pdf.

Jeg fandt en side under de statslige museers hjemmeside, hvor der er en mailadresse til bestilling af årskort.

Skriv gerne en kommentar