Det sker i Januar

I dag får I en lille oversigt over, hvad der er på programmet i Berlin i januar måned. Det siger sig selv, at det jo kun er en brøkdel af, hvad man kan opleve i så stor en by som Berlin, og det er mit helt subjektive udvalg inden for kabaret, musik, sport og udstillinger, som jeg alligevel håber kan inspirere jer.

Kabaret. Berlin er kendt for den særlige tyske Kabarett, som havde sin store blomstringstid i begyndelsen af 1900-tallet. Dengang var der et miljø af fantastiske tekstforfattere og komponister indenfor genren. Navne som Otto Reutter, Claire Waldoff, Rudolf Nelson, Friedrich Hollaender, Kurt Tucholsky nævnes stadig i samme åndedrag som Berlin og er stadig med i programmerne på kabaretscenerne i Berlin, hvor der selvfølgelig også opføres musik og tekster af nutidige forfattere og musikere – det er jo hele idéen i den politisk-satiriske genre. De kendteste Kabaretscener er:

Musik. Se under fanen Klassisk musik, hvor I kan klikke ind på de enkelte operahuse og koncertsale og se detaljerede oplysninger om det aktuelle program for januar måned. Husk også at se Classictic’s liste. For rock og pop-koncerter i januar har jeg fundet følgende søgning frem til jer hos billetfirmaet Eventim. Bl.a. kan man opleve Duran Duran i Columbiahalle den 31. januar.

Sport. I januar er der en skøn blanding af fortrinsvis indendørssport på programmet. Hurtigløb på skøjter, Ishockey (Eisbären Berlin), Basketball (Alba Berlin) Indendørs fodboldsturnering og ikke mindst Seksdagesløb. Og så er der selvfølgelig fodbold (Herta Berlin mod Hamburger SV) på Olympiastadion. Se det hele i den søgning, jeg har fundet frem på berlin.de

Udstillinger. Her vil jeg også henvise til fanen Museer – Husk også at se Lange Nacht der Museen, som foregår den 28. januar. Temaet for den lange nat er Frederik den store, som har 300 års fødselsdag i år. I den anledning vil jeg også lige indskyde, at hvis I kan se TV-kanalen Arte, så kan I se filmen Friedrich i aften kl. 20.15. Og det ser faktisk ud til at den bliver sendt på ARD 1 den 16. januar kl. 22.45. Det er den dygtige skuespillerinde fra Berlin, Katharina Thalbach, der spiller den gamle Friedrich.

Husk, at der er meget mere end dette – søg selv videre. God fornøjelse med det hele!

Skriv gerne en kommentar