COEO De gode gerningers hus

I går så jeg i RBB Abendschau et indslag om en butik i Berlin, som hedder COEO – Haus der guten Taten.

COEO kommer af latin og refererer til at “finde sammen”.  Her finder man altså sammen om at gøre noget godt. Varerne, der sælges i butikken bringer et overskud, som går til enlige mødre i Afrika. Men en del af overskuddet går også til at støtte udviklingshæmmede, og der er udviklingshæmmede ansat i butikken.

I Rbb-indslaget fortælles det, at butikken har et sortiment af 20.000 varer. Det er f.eks. fair-trade fødevarer, små møbler, legetøj fra beskyttede værksteder, økologiske snacks og et udvalg af bøger. Jeg fik stor lyst til at besøge butikken efter at have set RBB’s indslag.

Manden, som har åbnet butikken, er grundlæggeren af legetøjskæden Spiele-Max, Wilfried Franz. COEO ligger iøvrigt der, hvor han åbnede den første legetøjsforretning i Forum Steglitz i Schlossstrasse. Der er i øvrigt et stort indkøbscenter samme sted, så et besøg i COEO kunne udmærket kombineres med feriens shopping-tur. Det nævnes alle steder, at Wilfried Franz kunne have trukket sig tilbage efter salget og have levet af overskuddet resten af sit liv. I stedet har han altså valgt at gøre en indsats for at hjælpe andre. Det er en flot gestus.

Se indslaget i RBB Abendschau

Se også COEO’s hjemmeside, hvor I kan læse mere om forretningen.

Skriv gerne en kommentar