Bist du auch ein Berliner, Obama?

I går aftes landede Air Force One i Berlin og i dag er ikke en helt normal dag i Berlin.

Der er højeste sikkerhedsberedskab, hvor den amerikanske præsident og hans familie skal færdes. Så det er ikke i dag I kan se Brandenburger Tor og Rigsdagskuplen. Men det kan være, at I er heldige at få et glimt af “The Beast”. Sådan kaldes den sorte pansrede bil, som Obama kører rundt i.

Programmet for Obamas besøg er ikke kendt i detaljer. Kendt er dog, at han skal besøge Gauck på Schloss Bellevue og at han skal tale ved Brandenburger Tor. Talen er kun for indbudte tilhørere. Det er altså ikke som da han var der i 2008, hvor 200.000 var mødt frem for at høre ham. Eller som da Kennedy for 50 år siden besøgte Berlin og udtalte, at han var en Berliner. Mon ikke Obama kommer ind på Kennedy besøget, nu da 50-års jubilæet er så tæt på? Det var den 26. juni 1963. Jeg er spændt på, om Obama kommer med et citat fra talen, eller om han ligefrem også erklærer sig om Berliner.

Hvis nogen af berlin-nyt’s læsere er i byen i dag, kunne det være interessant lige at få en kommentar på, hvor meget det præger byen. Når man hører radio og læser aviserne, lyder det som om det er temmelig voldsomt med sikkerhedsforanstaltningerne. Men nu er det nok ikke sådan, at Berlin går totalt i stå, det er jo kun der, hvor Obama skal færdes, at der bliver afspærringer. Så der vil stadig være masser at se på for turister.

Jeg har set rbb Abendschaus udsendelse i aftes, hvor de har et 10 min. langt indslag om Obama-besøget. Det blev sendt kl. 19.30, så derfor er der ingen Obama på billederne, men Abendschau’s Ulli Zelle interviewer politichefen og vi ser, hvordan besøget sikres, ligesom programmet for dagen i dag skitseres. Man kan se på indslaget, at folk havde taget opstilling ved Potsdamer Platz, for måske at få et glimt at præsidentfamilien, når de checkede ind på hotel Ritz Carlton. På rbb’s hjemmeside læste jeg, at det var forgæves – der var valgt en anden rute til hotellet.

Se Abenschaus indslag.

Se også rbb-online’s side om Obama besøget

Skriv gerne en kommentar