Ai Weiwei i Gropius-Bau

Man får da virkelig smæk for skillingen, hvis man går på Martin-Gropius-Bau i denne tid.

Jens skrev om udstillingen med den japanske kunstner Hokusai for nogle dage siden. Og i dag åbner Martin-Gropius-Bau en udstilling med fotografier af den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Ai Weiwei tilbragte årene 1983-1993 i New York. Han boede i bydelen East Village og var aktiv i et avantgardistisk miljø af kinesiske kunstnere og intellektuelle – de fandt her et fristed for den censur, de var udsat for i Kina. Han lærte dog også amerikanske kunstnere og  vestlig kunst at kende – heriblandt Joseph Beys – hvilket har sat sig spor i hans kunst.

Weiwei optog under sit New York ophold mere end 10.000 fotos, og har selv udvalgt de 220 fotografier, som vises på udstillingen. Fotografierne er for en stor del portrætter af andre kunstnere, og optagelser fra storbyens gadeliv. Udstillingen er således også en skildring af New York i 1980’erne – set gennem en kinesisk kunstners linse.

På hjemmesiden for Martin-gropius-Bau kan I læse meget mere om udstillingen og Weiwei, som jo har været meget fremme i medierne i dette år på grund af anholdelsen og fængslingen i Kina.

Hjemmesiden for Martin-Gropius-Bau

Skriv gerne en kommentar