I Berlin holder butikkerne generelt lukket om søndagen. Men der er nogle undtagelser, hvor de må holde åbent. Det fastlægges af senatet i berlin for et år ad gangen, hvilke søndage det er muligt.

Søndag den 4. maj er en af de søndage i 2014, hvor butikkerne i Berlin må holde åbent. Butikkerne har ikke pligt til at holde søndagsåbent, det er blot en mulighed, de har. Listen over de otte datoer med søndagsåbent i 2014 kan man se på berlin.de. men jeg har faktisk for nylig hørt Berliner Rundfunk køre reklamer for Verkaufsoffener Sonntag på andre dage end dem på listen, så der er måske lidt optøning på området.

Der er som regel en anledning til at butikkerne må holde åbent, ofte er det i forbindelse med et større arrangement, den 4. maj er det Berliner Theatertreffen und Gallery Weekend 2014. På søndage er butikkerne dog først åbne fra kl. 13 og de lukker kl. 20.

Floh er det tyske ord for loppe, og Markt betyder marked. Hvad siger det? Loppemarked. Nu er det ikke sådan, at man får lopper af at gå på loppemarked, man man kan godt blive bidt af at det. Nogle mennesker kan ikke gå forbi et loppemarked uden lige at skulle scanne alle boderne. Sådan et menneske kender jeg – og jeg har også nydt godt af hendes fund i ny og næ. Så her skal jeg på kraftig opfordring fra Nauja også henvise til berlin.de’s liste over loppemarkederne i Berlin, som afholdes på søndage.

Desuden giver berlin.de gode tips til, hvor man kan shoppe i almindelighed. Her er også listet Neueröffnungen – altså nyligt åbnede butikker, og den liste er lang. Det er bl.a. nogle af de 60 specialbutikker, som er åbnet i Bikini Berlin, det restaurerede Bikini-Haus – i dette forår.

Endelig vil jeg lige nævnte, at der der nogle supermarkeder, som generelt har åbent om søndagen, og dem har berlin.de også været så venlige at opliste. Et af dem er Ullrich, som ligger ved Bahnhof Zoo – og der har jeg tit handlet, når jeg har boet i Rankestrasse. Det er et stor supermarked, som har alt, hvad man skal bruge. Andre er bl.a. Edeka på Bahnhof Friedrichstrasse og Kaisers på Hauptbahnhof. Se listen over supermarkeder med søndagsåbent.

Skriv gerne en kommentar