En dag i Philharmonie

I dag fra kl. 11 holder Philharmonie åbent hus med fuld musik!

Der er mulighed for at få et kig ind i alle Philharmonies arbejdsfelter – såvel administration som orkester, undervisning, masterclasses m.v. Det foregår over hele huset, i kontorer, i foyer, kammermusiksal, og den store koncertsal – og det hele på engang.

Der er mulighed for selv at prøve at sidde i orkestret og spille under ledelse af sir Simon Rattle. Jeg er nu ikke helt sikker på, at jeg ville bede om at overtage en af bratscherne, sætte mig til rette blandt bratscherne og kigge op på maestro Rattle. Alt efter hvad der spilles, ville der nok også hurtigt blive sort af noder og turen op ad brædtet ville sætte mig på prøve. Men tanken er da rigtig sjov – og der er sikkert nogle, som vil gøre det. Jeg tror nu ikke der er krav om et vist niveau – det handler vist bare om at prøve at sidde i orkestret.

Man kan overvære masterclasses med musikere fra orkester-akademieet, og man kan overvære orkestrets arbejdsprøver. Scharoun-Ensemble opfører sammen med skuespiller og komiker Olli Dittrich Camille Saint-Saëns’ Dyrenes Karneval, osv.

Det er også muligt at få at se, hvordan den digitale koncertsal arbejder, når der transmitteres koncerter via internettet. Højdepunkterne fra dagens åbne Philharmonie transmitteres i øvrigt gratis.

Finalen på dagen er opførelse af Philharmonikernes årlige danse projekt.  I år er det i samarbejde med Compagnie Sasha Waltz & Guests og unge dansere – og det er historien om Carmen og Don José til musik af Rodion Schtschedrin – efter Bize’ts Carmen-Suite.

Endelig er der mulighed for at give et bud på Philharmoniens Alfred Brendel flygel, som auktionshuset Christie’s sælger i forbindelse med åben-Philharmonie-dagen. Tilnavnet Alfred Brendel har flyglet, fordi han har spillet rigtig meget på det. Det har selvfølgelig også været benyttet af andre pianister som Barenboim og Martha Argerich. Philharmonie har for nylig anskaffet sig tre nye koncertflygler, og sammen med Alfred Brendel fik de idéen om at bortauktionere “hans” flygel. Brendel selv, sir Simon Rattle og Berliner Philharmonikerne er til stede under auktionen, som finder sted i den store koncertsal kl. 18. Christie’s får ingen betaling for at holde auktionen og alle indtægter går til UNICEF.

Selv om vejret er godt, så benyt alligevel denne chance til at se Philharmonie og Philharmonikerne med mere. Det er ganske gratis – men man skal nok være tidligt ude – der vil helt sikkert være stor interesse.

Skriv gerne en kommentar