Facebook Twitter Google Maps E-mail
Home Kollektiv trafik

Kollektiv trafik

I Berlin er den kollektive trafik yderst velfungerende. Som turist lærer man hurtigt at finde rundt i U-Bahn, S-tog, Sporvej og Bus, og det er nemt at orientere sig på det velkendte kort over U-Bahn og S-togs nettet. Et godt tip: kig altid efter endestationen og orienter jer efter den, når I skal vælge retning. Læs mere på hjemmesiden for BVG (Berliner Verkehrsbetriebe).

Her lidt retningslinier for begyndere:
Billetkøb: En billet gælder både til U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn. Det letteste er at trække billeten i en automat på en af stationerne. Automaterne tager både mønter (ikke under 1 euro) og sedler. Det er en god idé at have kontanterne klar, de fleste steder kan man dog også bruge visa-kort. Automaterne har touch-skærme og man skal bare læse sig frem til, hvad man skal gøre. Lad være med at stresse – den, der står bagved er højst sandsynligt også en turist, der skal prøve for første gang – eller en hjælpsom berliner. Man kan også købe billetten i en af kioskerne, og på nogle U-Bahn stationer er der billetluger. Billetten skal stemples inden den er gyldig. Stempelboksene står på alle stationer ved trapper og indgange.

Der findes flere kategorier af billetter.

Kurzstrecke - 1,60 Euro. Gælder 3 stoppesteder med U-Bahn og S-tog, omstigning tilladt, 6 stoppesteder med bus og sporvogn, her er omstigning ikke tilladt.

Einzelfahrschein – 2,70Euro (AB) 3,00 Euro (BC) og 3,30 Euro (ABC). Gælder  2 timer i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn, omstigning er tilladt, men ikke mod udgangspunktet.

4-Fahrten-Karte – Kurzstrecke 5,60 Euro – Einzelfahrschein 9,00 Euro. Her får man rabat ved at købe 4 billetter på en gang.

Tageskarte - 6,90 Euro (AB) 7,20 Euro (BC) og 7,40 Euro (ABC). Gælder i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn samme dag som den erstemplet og til kl. 3 om natten.

Kleingruppenkarte – 16,90 Euro (AB) 17,20 (BC) og 17,40 (ABC). Gælder for 3-5 personer i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn samme dag som den erstemplet og til kl. 3 om natten.

Områderne AB, BC og ABC er zonebetegnelser og kan ses på oversigtskortene, som kan downloades her.
Disse priser og betingelser er pr. januar 2015 – klik på linkene for at checke aktualitet og læse mere.

NB: Hvis I skal være i Berlin som turister i flere dage, så husk at overveje Berlin Welcome Card og Berlin City Tour Card. Læs evt. indlæg om Welcome Card. Læs indlæg om Berlin City Tour Card.

Kommenter med Facebook eller Twitter login