Facebook Twitter Google Maps E-mail
Home Kollektiv trafik

Kollektiv trafik

I Berlin er den kollektive trafik yderst velfungerende. Som turist lærer man hurtigt at finde rundt i U-Bahn, S-tog, Sporvej og Bus, og det er nemt at orientere sig på det velkendte kort over U-Bahn og S-togs nettet. Et godt tip: kig altid efter endestationen og orienter jer efter den, når I skal vælge retning. Læs mere på hjemmesiden for BVG (Berliner Verkehrsbetriebe).

Her lidt retningslinier for begyndere:
Billetkøb: En billet gælder både til U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn. Det letteste er at trække billeten i en automat på en af stationerne. Automaterne tager både mønter (ikke under 1 euro) og sedler. Det er en god idé at have kontanterne klar, de fleste steder kan man dog også bruge visa-kort. Automaterne har touch-skærme og man skal bare læse sig frem til, hvad man skal gøre. Lad være med at stresse – den, der står bagved er højst sandsynligt også en turist, der skal prøve for første gang – eller en hjælpsom berliner. Man kan også købe billetten i en af kioskerne, og på nogle U-Bahn stationer er der billetluger. Billetten skal stemples inden den er gyldig. Stempelboksene står på alle stationer ved trapper og indgange.

Der findes flere kategorier af billetter.

Kurzstrecke - 1,50 Euro. Gælder 3 stoppesteder med U-Bahn og S-tog, omstigning tilladt, 6 stoppesteder med bus og sporvogn, her er omstigning ikke tilladt.

Einzelfahrschein – 2,60Euro (AB) 2,90Euro (BC) og 3,20 Euro (ABC). Gælder  2 timer i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn, omstigning er tilladt, men ikke mod udgangspunktet.

4-Fahrten-Karte – Kurzstrecke 5,60 Euro – Einzelfahrschein 8,80 Euro. Her får man rabat ved at købe 4 billetter på en gang.

Tageskarte - 6,70 Euro (AB) 7,00Euro (BC) og 7,20 Euro (ABC). Gælder i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn samme dag som den erstemplet og til kl. 3 om natten.

Kleingruppenkarte – 16,20 Euro (AB) 16,50 (BC) og 16,70 (ABC). Gælder for 3-5 personer i U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn samme dag som den erstemplet og til kl. 3 om natten.

Områderne AB, BC og ABC er zonebetegnelser og kan ses på oversigtskortene, som kan downloades her.
Disse priser og betingelser er pr. marts 2014 – klik på linkene for at checke aktualitet og læse mere.

NB: Hvis I skal være i Berlin som turister i flere dage, så husk at overveje Berlin Welcome Card og Berlin City Tour Card. Læs evt. indlæg om Welcome Card. Læs indlæg om Berlin City Tour Card.