Rekord i U-bahnkørsel

Forleden dag hørte jeg i radioen, at der var sat rekord i U-Bahn kørsel. En gruppe videnskabsfolk – matematikere, byplanlæggere og ingeniører har beregnet, hvor lang tid det ville tage at befare knap 30.000 rejsetider i de 173 U-bahn stationer, der er i Berlin. Derefter har de så taget turene, og nåede det på 7 timer 33 minutter og 15 sekunder, hvilket nu har givet dem plads i Guiness Rekordbog.

En sådan rekord-rundtur til alle 173 stationer kræver grundig beregning og research. Turen fra den ene perron til den anden kan jo være mere eller mindre besværlig. Og en så banal ting som et toiletbesøg for en af rekordjægerne gjorde, at de mistede to minutter.

Briten Adham Fisher har allerede udført bedriften at berejse alle 173 U-bahnstationer i Berlin, men han havde ikke uvildige vidner med, så han kunne ikke komme i Guiness rekordbog, og han var også længere om det. Han brugte 8 timer to minutter og 56 sekunder.

BZ havde den 12. november en artikel med de nye U-Bahn mestre, som meddeler at deres næste mål er London. Her har Adham Fisher rekorden, og den vil de gerne tage fra ham.

Ja, der er mange rekorder at stræbe efter. Denne er vist en af de mere sjove.

Læs artiklen om rekorden i BZ http://www.bz-berlin.de/berlin/berliner-u-bahnrekord-steht-im-guinness-buch

Se rekorden på Guinness World Records online 

Skriv et svar