Echo Prisen

På torsdag den 27. marts uddeles ECHO-Pop prisen for 23. gang i Berlin. Og da prisuddelingen bliver sendt på ARD, behøver man ikke engang at være i Berlin for at følge med i det.

Den tyske ECHO pris, som uddeles indenfor genrerne pop, jazz og klassisk og herunder igen i mange forskellige kategorier, regnes for en af de vigtigste musikpriser i verden. Prisen gives til tyske og udenlandske musikere, som har udmærket sig og haft succes i det forgangne år. Det er Deutsche Phono-Akademie, som uddeler prisen, og man kan vist godt betragte den som “den tyske grammy”.

Her i marts måned er det altså prisen i genren pop, som uddeles. Der er 23 forskellige kategorier med 5 nominerede indenfor hver kategori. En opremsning af nominerede her ville blive for omfattende, dog skal en af de nominerede indenfor kategorien Crossover National/International da lige nævnes. Det er nemlig Max Raabe, som nomineres for albummet Für Frauen ist das kein Problem. Lad os håbe, at det heller ikke bliver noget problem for Max Raabe at vinde og ønske ham lykke til.

I maj måned uddeles ECHO-jazz prisen i Hamburg. Uddelingen af den klassiske ECHO kan jeg ikke se noget tidspunkt for, men sidste år var det i oktober måned.

Hvis det passer i mine planer vil jeg følge showet på ARDpå torsdag. Der er mange kendte popmusikere nomineret, bl.a Robbie Williams, Bon Jovi, Scorpions, Black Sabbath og Depeche Mode. Showet begynder kl. 20.15 og varer sikkert det meste af aftenen.

I kan læse mere om ECHO prisen og se alle nominerede på ECHO’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar