Valentins-tur til Berlin

Så er den her igen, Valentinsdag – 14. februar. Skulle det være en Valentins-tur til Berlin? Ville et par dage i Berlin med forkælelse til kæresten ikke være alletiders Valentins-gave?

I kan komme til Berlin på flere måder, alt efter hvor i Danmark I bor, er den ene mulighed fordelagtig frem for den anden. Hvis I vil køre selv er det overkommeligt fra hele landet – ellers er tog en mulighed. DSB til Hamburg, hvor man skifter til DB’s ICE. Det er en meget behagelig måde at rejse på. Der er god plads i de tyske tog – og til denne specielle tur skal I gøre jer selv den tjeneste at vælge 1. klasse. Der er også forskellige og billige muligheder med busrejser. Og endelig er der fly som mulighed, men vist mest relevant hvis I bor i København.

Vælg et hotel eller en lejlighed så tæt på Berlin Mitte, som I kan komme. Eller i hvert fald i nærhed af en S- eller U-bahn station. Sådan at I hurtigt kan komme ind til der, hvor tingene sker. Med hensyn til hotel kan jeg anbefale jer at kigge på tilbuddene fra Happydays, som berlin-nyt har samarbejde med. Deres Derag Hotel Königin Luise i Weissensee har jeg haft fornøjelsen af at bo på to gange, det er et superflot hotel med et meget venligt og servicemindet personale. Og deres morgenmadsbuffet er helt i top. Hotellet ligger i udkanten af en park og tæt ved den sø, der har lagt navn til bydelen. Et oplagt sted for en romantisk travetur. Der er 5 min. gang til sporvognen og 15 min. til Alexanderplatz. Men Happydays har også et hotel tæt ved Kurfürstendamm og Bahnhof Zoo: Grand City Hotel Berlin Kudamm – her har jeg også boet og her er alt også tip-top i orden. Klik på banneret i sidepanelet for at se tilbuddene fra Happydays, og I får rabat, når I bestiller fra dette link. Skal det være et mere specielt hotel, så kan I læse mit indlæg om skøre skæve og specielle hoteller i Berlin.

Er I glade for musik skal I gå til en af de mange koncerter eller forestillinger, som Berlin altid byder på. Gode portaler at søge på er Berlin Bühnen eller Classictic.com. Er I mere til jazz, kan i tjekke spillestederne Quasimodo, Badenscher Hof og A-Trane. For musicals, pop- og rockkoncerter kan det være nyttigt at tjekke Ticket OnlineEventim.de. For alle genrer kan man prøve Heckticket, sidstnævnte har restbilletter til nedsat pris samme dag, som koncerten er.

Der er også et hav af skønne museer, det være sig kunstmuseer, historiske museer eller de mange dokumentariske mindesteder for Tysklands og Berlins historie. Her kan I se under min fane om Museer, eller I kan gå på portalerne Museumsportal eller Staatsliche Museen zu Berlin.

Sådan en Valentines-tur kunne også udmærket indeholde en lille gave til hinanden. Den skulle i så næsten købe i Berlin. Jeg vil foreslå jer at gå hver for sig og shoppe, så I kan overraske hinanden. Skal I inspireres til gaven allerede hjemmefra, kan I kigge på hjemmesiden Top 10 Berlins liste over steder at shoppe gaver.

Skal i ud at spise, kan I prøve at kigge under fanen Spisesteder i Berlin, det kan være, at der er nogle af de restauranter jeg nævner, som tiltaler jer. Ellers er der jo uanede muligheder i en by som Berlin.

Endelig har berlin.de en side om Valentinsdag i Berlin, den kan I også kigge på http://www.berlin.de/kultur-und-tickets/tipps/valentinstag/ 

Det var nogle tip herfra, resten er op til jer selv!

Skriv et svar