Echo Showet

I aftes sad jeg og fulgte det meste af Echo prisuddelingen fra Berlin, som blev sendt direkte på ARD. 

Det var, som jeg havde forventet, et flot alsidigt show, hvor der var både (for mig) kendte og ukendte stjerner på scenen. Som det er ved sådanne prisuddelinger, er der jo både dem som vinder og nogle, som præsenterer de nominerede. En af dem var en særdeles bekendt for mig, nemlig Max Raabe. Og det var ret morsomt, for han skulle præsentere de nominerede i genren Rock/Alternativ International genren. Navne som Iron Maiden, Motörhead, ACDC m.fl. Noget helt andet end Max Raabes egen genre. Det blev Iron Maiden, som vandt.

I en billed- og lydserie blev en række kunstnere hyldet, som er døde for nylig. Særlig spot på David Bowie, hvor der blev fortalt om Bowies tid i Berlin og Chamber Choir of Europe sang Bowies Space Oddity.

Og sør’me da om ikke også Conchita Wurst var på scenen til at præsentere nominerede i kategorien Music DVD Blue Ray National, hvor så forskellige kunstnere som Rammstein, Helene Fischer og Udo Jürgens var nomineret. Helene Fischer tog også prisen her. Og da hun var på vej ned fra scenen, blev hun stoppet af Conchita, fordi hun skulle have en Echo mere. Det samme skete for Joris, som fik Echo både for Newcomer National og Kritikernes Echo. I øvrigt tog Helene Fischer også Echoen for Årets Album (Weihnachten). For at det ikke skulle være løgn, så gik Producent CD’en til Alex Christensen, som har produceret denne CD i Abbey Road studios.

Og så kom højdepunktet for mig. Udo Lindenberg kom på scenen og sang sin nye Durch die Schweren Zeiten, som han samtidig fik prisen for i kategorien Bedste Musikvideo.

Roland Kaiser fik prisen i genren Socialt Engagement motiveret af Berlins Regierender Bürgermeister Michael Müller. Roland Kaiser er ham med Santa Maria dengang i 1970’erne. Han gør nu meget for at støtte organdonation og andre sociale støttesager og socialt solidaritet. Kaiser har selv været sygdom igennem og er nu tilbage på scenen.

Echoen i kategorien Lebenswerk fik som bekendt det legendariske østtyske band Die Puhdys, som modtog prisen med stående applaus fra publikum. Og sådan gik aftenen mod slutningen, nu må I selv gå på hjemmesiden og se, hvem der fik alle priserne her

Skriv et svar