De alternative julemarkeder

Rigtig mange turister rejser til Berlin her op mod jul for at opleve det traditionelle tyske julemarked. Det er også rigtig hyggeligt. Men får man lyst til at opleve et mere utradionelt julemarked, er der også mulighed for det. Holy shit shopping, Weihnachtsrodeo, Trend Mafia Design og Voodoo Market er bare nogle af de mange alternative julemarkeder, man kan søge tilflugt til, hvis duften af Glühwein og grønlangkål bliver for meget.

De fleste af de alternative julemarkeder handler med designvarer, og typisk finder man håndlavede varer, små gaveartikler i opfindsomt design, smykker modetøj og kunst. Der er fokus på økologi, fair trade produkter og bæredygtige varer, så det er altså også på sådan et marked, at man kan finde den helt særlige julegave, som man bagefter kan give med samvittigheden i orden i forhold til solidaritet og miljø.

På en liste, som berlin.de har samlet, kan man læse mere om hvert enkelt marked og se beliggenhed åbningstider. Det er fortrinsvis i weekenden, de alternative markeder har åbent.

Se listen over markederne her. På siden som linket fører til, er der endda også links til adskillige andre julebegivenheder i Berlin i disse dage.

Skriv et svar