Udstilling med KPM’s Porcelænsfigurer

Indtil slutningen af januar næste år viser Kunstgewerbemuseum udstillingen KPM – Bildhauerkunst im Kleinformat. Die Berliner Porzellanplastik von 1751 bis 1825. KPM står for Königliche Porzellan Manufaktur – det er også et ret interessant sted at besøge – begynd med hjemmesiden.

Nu er det jo ikke sikkert, at I læsere har samme svaghed for barokkens små porcelænsfigurer, som jeg har. Jeg synes simpelt hen, de er så fine og så flot skulptureret og bemalet, så det er en meget stor fornøjelse at se på.

Billedet til dette indlæg, som jeg lige gentager herunder, forestiller en porcelænsfigur, som jeg er vokset op med. Det er ikke hverken Meissen eller fra KPM, men det er en figur i samme stil. Og jeg synes også den er ret flot i sin udformning og bemaling. Den har jeg altid været glad for, helt fra jeg var lille og det var svært at lade den stå på hylden. For nogle år siden kom den så til at bo hos mig, og jeg glædes over den dagligt.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

I kan altså regne ud, at hvis jeg skulle komme til Berlin inden januar næste år. så ville turen gå til Kulturforum, hvor Kunstgewerbemuseum udstiller ca. 150 figurer fra samlingen. Det vil jo være det rene paradis at se så mange figurer på en gang.

Udstillingen er arrangeret i anledning af af der er udkommet en publikation af Dr. Dorothee Heim, Die Berliner Porzellanplastik und ihre skulpturale Dimension 1751-1825. Den skulle jeg nok også se at få fingre i. Inde på Kunstgewerbemuseums hjemmeside kan man se, at det er en moppedreng på 640 sider med 750 farveillustrationer. Det er lige til at savle over. Prisen er dog 86 Euro, så det kan jo være et udmærket ønske til julegave.

Læs mere om udstillingen på Kunstgewerbemuseums hjemmeside her.

Skriv et svar