Tristan Nielsens hoved er kommet til Berlin

Lyder det for makabert?

Det er ikke så slemt. Tristan har været død længe, faktisk i hele 66 millioner år. Det er nemlig en dinosauer. En Tyrannosaurus Rex for at være helt nøjagtig.

Kraniet (med tænder) kom i går til Museum für Naturkunde, hvor det under pressens bevågenhed blev pakket ud i flere dele – det er i sin helhed halvanden meter langt. Resten af Tristans skelet kommer senere til museet, hvor det skal undersøges og udforskes af den ekspertise og med den moderne teknik, som museet er i besiddelse af.

Den store Tyrannosaurus Rex er fundet i Montana i USA og skønnes at være et af de bedst bevarede dinosauerfund nogen sinde. Det er dyrets ejermand (sådan noget er åbenbart ikke “Amerika-fæ”), Niels Nielsen, der har døbt det Tristan, – efter sin søn. Nielsen har valgt Museum für Naturkunde i Berlin på grund af stedets videnskabelige måde at udstille dyrene på fremfor altfor meget Hollywood-iscenesættelse.

Kroppen til Tristan skal komme i september-oktober, og i midten af december regner man med, at det ca. 13 meter lange skelet kan udstilles og skal forblive udstillet i tre år. Det skønnes, at Tristan i levende live har målt deromkring, har vejet 6 ton og har været i stand til at løbe ca. 45 km i timen.

Det er jo vældig spændende og sikke en attraktion for Museum für Naturkunde.

Det var Kulturradio vom RBB, der også bragte mig denne nyhed. Hvis I har lyst, kan I jo gå ind og høre et indslag om Tristans – eller rettere Tristans kraniums ankomst til Berlin i går. Følg linket her og scroll ned til overskriften 16:45 Kultur aktuel.

Se også Museum für Naturkundes hjemmeside. På forsiden ser I et billede af direktøren stående med et kæbestykke af T-Rex’en. Læs en længere pressemeddelelse om begivenheden her.

Endelig har jeg set, at Tagesspiegel også har en større artikel om Museum für Naturkundes nye udstillingsgenstand. Læs artiklen her.

Skriv et svar