Tristan Nielsens hoved er kommet til Berlin

Lyder det for makabert?

Det er ikke så slemt. Tristan har været død længe, faktisk i hele 66 millioner år. Det er nemlig en dinosauer. En Tyrannosaurus Rex for at være helt nøjagtig.

Kraniet (med tænder) kom i går til Museum für Naturkunde, hvor det under pressens bevågenhed blev pakket ud i flere dele – det er i sin helhed halvanden meter langt. Resten af Tristans skelet kommer senere til museet, hvor det skal undersøges og udforskes af den ekspertise og med den moderne teknik, som museet er i besiddelse af.

Den store Tyrannosaurus Rex er fundet i Montana i USA og skønnes at være et af de bedst bevarede dinosauerfund nogen sinde. Det er dyrets ejermand (sådan noget er åbenbart ikke “Amerika-fæ”), Niels Nielsen, der har døbt det Tristan, – efter sin søn. Nielsen har valgt Museum für Naturkunde i Berlin på grund af stedets videnskabelige måde at udstille dyrene på fremfor altfor meget Hollywood-iscenesættelse.

Kroppen til Tristan skal komme i september-oktober, og i midten af december regner man med, at det ca. 13 meter lange skelet kan udstilles og skal forblive udstillet i tre år. Det skønnes, at Tristan i levende live har målt deromkring, har vejet 6 ton og har været i stand til at løbe ca. 45 km i timen.

Det er jo vældig spændende og sikke en attraktion for Museum für Naturkunde.

Det var Kulturradio vom RBB, der også bragte mig denne nyhed. Hvis I har lyst, kan I jo gå ind og høre et indslag om Tristans – eller rettere Tristans kraniums ankomst til Berlin i går. Følg linket her og scroll ned til overskriften 16:45 Kultur aktuel.

Se også Museum für Naturkundes hjemmeside. På forsiden ser I et billede af direktøren stående med et kæbestykke af T-Rex’en. Læs en længere pressemeddelelse om begivenheden her.

Endelig har jeg set, at Tagesspiegel også har en større artikel om Museum für Naturkundes nye udstillingsgenstand. Læs artiklen her.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close