Rigsdagskuplens lukkedage

Rigsdagskuplen er en af de store attraktioner i Berlin. Det er en kæmpeoplevelse at se den og at gå op i den, hvor man kan kigge ud over Berlin og ned i Bundestagsforsamlingen. Men nogle dage i løbet af året er kuplen lukket, fordi der skal foretages vedligeholdelsesarbejde og rengøring. I 2014 er der lukket i fire perioder à 5 dage. Når ferien skal planlægges, er det ret nyttigt at kende datoerne, så I får dem lige her:

  • 24. – 28. marts
  • 7. – 11. juli
  • 21. – 25. juli
  • 20. – 24. oktober

Det er i øvrigt ikke muligt uden videre at komme ind og se Rigsdagskuplen. Man skal være anmeldt og godkendt på forhånd. Det kan ske dels via Bundestags hjemmeside og dels i en lille servicebygning ved siden af Berlin Pavillon am Reichstag, som ligger tæt ved Rigsdagsbygningen.

Der er dog stor forskel på de to muligheder. Via hjemmesiden kan man anmelde besøg længere tid i forvejen – og så kan man være næsten sikker på, at få plads den ønskede dato. I pavillonen kan man kun bestille få dage før besøget, den korteste frist er to timer, og man får kun plads, hvis der ikke er booket op. Når man anmelder besøg skal man give en række oplysninger – se mere på Bundestags hjemmeside.

I skal ikke holde jer tilbage, fordi det virker lidt besværligt – det er ikke så svært, når man først kommer i gang. Og I vil synes det er ulejligheden værd, når I begiver jer op ad sneglen i glaskuplen.

Læs evt. om besøg i Rigsdagskuplen i mit tidligere indlæg.

Book planlagt besøg på http://bundestag.de/besuche/kuppel.html. Læs det hele grundigt, der er mange oplysninger, som alle er nyttige. Vil I hellere læse det på engelsk, vælger I bare engelsk som sprog øverst på siden 

Skriv gerne en kommentar