Rigsdagskuplen lukket indtil 14. oktober

Alle glasruderne i Rigsdagskuplen skal selvfølgelig som alle andre vinduer holdes rene og pudses en gang imellem. Derfor lukkes kuplen for publikum 4 gange om året i nogle dage ad gangen. Og lige nu er der rengøringstid igen. Derfor kan man ikke besøge kuplen igen før den 14. oktober. Dog er terassen og restauranten åben, men skal man i Rigsdagsbygningen, vil jeg mene, at man skal have kuppelbesøget med, så kan I få det til at passe, synes jeg I skal vente til rengøringen er overstået.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal man være godkendt, inden man får lov til at komme ind i Rigsdagsbygningen, hvilket man gør ved at søge om det på Bundestags hjemmeside. Dog kan man også beslutte sig til “spontant” at besøge Rigsdagsbygningen – spontant i gåseøjne, for man skal stadig være godkendt og der skal være ledige pladser. Der er en servicebygning foran rigsdagsbygningen, hvor man kan henvende sig og søge om at blive godkendt. Man skal opgive for- og efternavn samt fødselsdato og man skal identificere sig med pas også inden i Rigsdagsbygningen. Sikkerhedsforanstaltningerne blev indført efter at der for nogle år siden var udstedt terrortrusler mod bygningen, hvor den tyske forbundsdag jo også har sin forsamlingssal, svarende til vores folketingssal.

Det er en stor oplevelse at gå op i kuplen og kigge dels ned i det tyske parlaments, Bundestags forsamling og ud over Berlin. Det er gratis at besøge Rigsdagsbygningen. Det er en god idé at tage en af de ligeledes gratis audioguider med. Man kan også forberede sig ved at læse om Rigsdagsbygningen inden besøget. Bygningen er nu blevet et af Berlins vartegn og hovedattraktioner, og hele historien om Rigsdagsbygningen, branden i 1933, Christos indpakning og restaureringen 1990’erne synes jeg, man skal have med sig under besøget. Det kan man læse om på Bundestags hjemmeside, også på engelsk, hvis man hellere vil det.

Berlin-nyt samarbejder med filmselskabet history-vision.de, som har produceret app’en WHATWASHERE_Berlin. En af appens mange fortællinger med historiske filmklip handler om Rigsdagsbygningen. App’en kan downloades fra banneret i sidepanlet eller fra linket her, sproget er både tysk og engelsk.

Hvis man vil have et indtryk af, hvordan det er at besøge Rigsdagskuplen, skal I se nedenstående Youtube film, som er ledsaget af den audioguide, man kan få med sig under besøget. Her er sproget tysk, men den fås også på engelsk ved besøg. Der findes også audioguides i forenklet sprog og for syns- og hørehæmmede.

https://youtu.be/oz6pi8WSGcs

Skriv et svar