Rapport fra BER

Det blev i sidste uge kendt, at den nye Willy Brandt lufthavn (BER) ikke kommer til at åbne til den planlagte dato, 3. juni. Årsagen er angiveligt problemer med brandsikkerheden.

I den forgangne weekend var der Publikumsdag i lufthavnen både lørdag og søndag. Dog var der ikke adgang til terminalerne – det foregik udendørs. Mere end 50.000 mennesker har i løbet af weekenden besøgt lufthavnen, så der må da siges at være stor interesse for sagen.

Jeg har læst artikler i Tagesspiegel og set Rbb’s indslag fra publikumsdagen i lørdags, og det antydes begge steder, at det ikke kun er på grund af brandsikkerheden, at lufthavnen ikke åbner til tiden. Det ser ufærdigt ud mange steder, siges det.

I den kommende uge skulle der blive meldt en ny dato ud, og denne gang  -siger Wowereit i Rbb’s interview – da må det være en holdbar dato. Rbb’s speaker nævner udgangen af året som en sandsynlig dato. Men lad os nu høre, hvad meldingen bliver. Som en forhåbentlig flittig fremtidig bruger af lufthavnen er jeg i al fald kun interesseret i, at tingene fungerer som de skal, inden de tages i brug.

Blandt gæsterne, som Rbb interviewer, er der begejstring for lufthavnen – det ser da også imponerende ud. Men der er selvfølgelig også skuffelse over, at den planlagte åbningstermin ikke holder. Især for de forretningsdrivende i lufthavnen vil det jo få økonomiske konsekvenser, da de har forberedt sig på at åbne deres forretninger den 3. juni.

Det skal lige understreges, at man selvfølgelig stadig kan flyve til Berlin. Schönefeld og Tegel lufthavnene fungerer som hidtil.

Læs selv artiklen i Tagesspiegel og se indslaget i Rbb fra i lørdags.

Skriv gerne en kommentar