Internationales Congress Centrum Berlin. Foto: Kirsten Andersen

ICC åben igen. The Sun Machine Is Coming Down.

Nu er der mulighed for i en kort periode at komme indenfor i ICC – Internationales Congress Centrum på Messedamm 22, Charlottenburg. Fra den 7. – 17. oktober bliver Berliner Festspiele nemlig afholdt i den ikoniske bygning.

Festivalen har titel efter en strofe i en sang af David Bowie: The Sun Machine Is Coming Down. Strofen fortsætter: …And we’re gonna have a party… Det hører med, at David Bowie opholdt sig i Berlin, da byggeriet af ICC begyndte. Titlen på sangen, som strofen er hentet fra er Memory of a Free Festival, og den er også aktuel nu efter lang tid uden koncerter på grund af corona. 

Hvis jeg var i nærheden, ville jeg benytte muligheden for at komme ind og se denne bygning. Og selvfølgelig også benytte mig af at overvære nogle af alle de arrangementer, som Berliner Festspiele byder på. Det er både dans, film, koncerter og videnskab. Jeg får nyhedsbrev fra Berliner Festspiele og jeg linker til online versionen af nyhedsbrevet her. Du kan også læse hele programmet for festivaldagene på Berliner Festspieles hjemmeside her.

Jeg har skrevet om bygningen et par gange tidligere, og jeg kan se, at det senest er 2014. Dengang skulle den lukke ned for en gennemgående restaurering. Efter hvad jeg kan læse på berlin.de, er denne restaurering åbenbart ikke kommet igang endnu, men bygningen står nu under Denkmalschutz – hvilket vel betyder, at den er fredet. Det er også en meget karakteristisk bygning. Den bliver kaldt for das Raumschiff, og den ligner også noget i den retning, når man ser den udenfor. Når jeg ser billeder af bygningen indvendigt – for jeg har ikke været der – så er der også mange ting, der virker futuristiske og hvor man kommer til at tænke på film med rumskibe.

Det var arkitekt-ægteparret Ursula Schüler-Witte og Ralf Schüler, som vandt arkitektkonkurrencen om en multifunktionshal på Messegelände i 1965. Byggeriet begyndet i 1975 og det blev dengang det dyreste byggeri i Tyskland siden den anden verdenskrig. Siden 2014 er det ikke blevet benyttet som kongresbygning, men i årene derinde har det fungeret som internationalt kongrescenter. Læs evt mit tidligere indlæg, hvor der er link til mere info om bygningen og til en række flotte billeder fra Tagesspiegel.

Raumschiff ICC – Take off!

Flotte billeder fra ICC

 

Skriv gerne en kommentar