Foto: David von Becker

Futurium.

Helt nyt er det ikke, men jeg tror ikke, jeg har skrevet om det før. Og det synes jeg faktisk, at det fortjener.

Det hedder Futurium – Haus der Zukunft (Fremtidens Hus), og det er Bundesministerium für Bildung und Forschung, som har grundlagt udstillingsstedet.

Når det handler om fremtid, så drejer det sig selvfølgelig som alt andet lige nu også om, hvordan vi mennesker skal beskytte vores natur, og hvordan vi nok er nødt til at tone vores behov noget ned. Som de skriver på museets hjemmeside, så handler udstillingerne altid om, at de tre mægtige faktorer spiller sammen: Mennesker, Teknik og Natur. Kort sagt, handler det om klimaændringerne, og om hvordan vi kan undgå det går helt galt.

Der er ikke færdige løsninger i udstillingerne, men der er mulighed for selv at eksperimentere og tænke efter. Det må være oplagt for klassebesøg i Berlin. Måske især for gymnasieklasser, da tekster og film på hjemmesiden og på museet jo er på tysk eller engelsk. Afdelingen Futuriumlab indeholder en mængde temaer, som de unge kan arbejde med. Se mere om det på hjemmesiden her.

Futurium – Haus der Zukunft har et udstillingsområde på 3.200 kvadratmeter i tre etager. På taget finder man Skywalk med en fantastisk udsigt til Spreebogen og Kanzleramt.

Hjemmesiden har rigtig meget stof at surfe rundt i. Se mere om det her.

Skriv gerne en kommentar