Raumschiff ICC – Take off!

Den kæmpemæssige og verdensberømte kongressbygning ICC Berlin på Messedammm med kælenavnet “Rumskibet” er nu efter 35 års virke klar til at forlade “konres- og messe Galaxen” og begive sig ud på en ny rejse. Først skal den overgå til det, som på tysk officielt kaldes Stillstandsbetrieb. Og så vil investorerne træde til og financiere den gennemgribende renovering, som er blevet nødvendig. Hvad bygningen herefter skal bruges til, er ikke afgjort endnu.

For mange berlinere, ja faktisk for mange mennesker fra hele verden, har ICC Berlin en særlig betydning, da det er her, de har oplevet store koncerter og shows. Det er også ICC, som har huset Grüne Woche. Derfor bliver der gjort en del ud af, at hallen lukkes som messe-, kongres- og koncerthal. Tagesspiegel bragte således en artikel den 3. februar.

I disse dage foregår rejsemessen ITB som den næstsidste kongres i ICC, herefter en koncert. Den 9. April er det så Daimler AG’s topledelse, som med det allersidste arrangement i ICC lukker og slukker bygningen for en stund. Til at tage over er City Cube snart klar. City Cube er blevet bygget, hvor Deutschlandhalle stod.

Inden I får links til at læse mere, skal jeg lige fortælle, at i dag er det Verkaufsoffener Sonntag – sikkert i anledning af ITB messen. Og for ikke at få vrøvl med Nauja, skal jeg også huske at sige, at flere loppemarkeder er åbne om søndagen 🙂

Tagesspiegel læs om ICC og se flot billedserie

Læs om ICC på berlin.de

Læs om Ciy Cube

Verkaufsoffener Sonntag

Skriv gerne en kommentar