Aalto i Berlin

Gennem 37 år færdedes jeg dagligt i Aaltos arkitektur i kunstmuseet i Aalborg, da jeg arbejdede der. Hvilket privilegium, at gå på marmor og gribe fat i messinghåndtag og flot udformede trægelændere hver eneste dag. Derfor springer det straks i øjnene på mig, når Nordische Botschaften præsenterer en Eventyrudstilling om Aino og Alvar Aalto. 

Man kan godt sige, at Aalto har været min følgesvend i hele mit arbejdsliv. Selvom mange kunstnere og udstillinger var en del af det, så er Aalto altid med, når der foregår noget på det museum. Han er ikke til at komme udenom. Jeg har læst, skrevet, set film om, set billeder af og arkiveret materialer om Aalto utallige gange.

Det er den tysk-finske billedhugger Christian Jütte, som har skabt udstillingen, som annonceres til at være for børn og barnlige sjæle. Der findes en eneste bygning af Aalto i Berlin, nemlig i Hansaviertel, Haus 16 i Kloppstockstraße 32, bygget i forbindelse med Internationale Bauausstellung 1957. Det er også der, man kan se udstillingen indtil 27. oktober. Hvis jeg var i Berlin, ville jeg helt sikkert se udstillingen.

Det er længe siden, jeg har været i Hansaviertel og set bygningerne af de store arkitekter. Helt tilbage til begyndelsen af 1990’erne. Så jeg må en tur derud, næste gang jeg kommer til Berlin. Jeg venter lidt endnu, grundet Corona. Husk at undersøge hvilke corona foranstaltninger, der gælder på udstillingsstedet. Læs mere om udstillingen her.

Skriv gerne en kommentar